TEST: Hyundai Santa Fe, Mitsubishi Outlander & Volvo XC60

Fyrhjulsdrift, högre markfrigång och dieselmotorer är en populär kombination som lockar allt fler köpare. Två högintressanta nykomlingar är Mitsubishi Outlander och Hyundai Santa Fe. Men där bakom lurar storsäljande Volvo XC60 – kanske är gammal fortfarande äldst? Vi testar tre suveräna allätare.

Två av de stora suvnyheterna 2013 heter Mitsubishi Outlander samt Hyundai Santa Fe – de är båda nyutgåvor av två populära föregångare.
Konceptmässigt står nya Outlander kvar där föregångaren lämnade – en smart förpackad suv med vettig prislapp.
Hyundai Santa Fe har varit en av de bäst säljande suvarna de senaste åren. Modellnamnet är så starkt att Hyundai slopade det planerade namnbytet till ix45. Men Santa Fe har ändå genomgått en förändring, den ska exempelvis vara mer "crossover" än riktig suv.
Dessutom påstås att den nu utmanar premiumsuvarna på allvar. Självaste Volvo XC60 är uttalad huvudkonkurrent. Har Hyundai tagit sig vatten över huvudet?

• Reportaget finns att köpa i sin helhet för 20 kr (se nedan). Observera att det inte går att skriva ut.
• Reportaget finns även i auto motor & sport nr 1-2013. Hela numret kan köpas för endast 39 kronor i vår digitala kiosk.
• Du som är prenumerant läser självklart hela tidningen och testet gratis, men observera att du först måste registrera ditt ams-konto. Givetvis är även detta kostnadsfritt. Klicka på den blå rutan i övre högra hörnet för att logga in eller registrera ditt ams-konto. Därefter kan du läsa testet på den här sidan, eller hela tidningen (klicka på Kiosk i huvudmenyn för att gå vidare och läsa tidningen).

TEST: Hyundai Santa Fe, Mitsubishi Outlander & Volvo XC60

Den här artikeln är exklusiv för prenumeranter på auto motor & sport.

För att kunna läsa den här artikeln krävs att du är prenumerant på auto motor & sport och inloggad på ditt konto. Artikeln går också att köpa via SMS. Köpet tar bara några sekunder och du kan läsa artikeln direkt.

a Köp artikeln med telefonen

Köp artikeln direkt för 20:-

Efter några sekunder kommer ett SMS med din pinkod.
Kostnad för SMS:et är 20 kr.


WyWallet För att kunna köpa artikeln med mobilen behöver du aktivera dig hos WyWallet som är en tjänst från operatörerna Tre, Telenor, Telia och Tele2.
Mer information: wywallet.se

Fyll i pinkod

Frågor?
Klicka här för support.

b Logga in om du har kopplat prenumerationen till ditt konto