PROV: SRT Viper - hot mot Porsche 911?

Farthållare, antisladdsystem och ett fett infotainmentsystem. Har Vipern gått och tappat stinget? Eller har den fortfarande ett av bilvärldens mest dödliga bett. Vi provkör SRT Viper.

Viper-teamet har jobbat hårt på en ny bil. Utan kompromisser med vare sig prestanda eller vardagsduglighet. Och för att försäkra sig om att bilen kan försvara de varvtider som satts av förra generationen Viper på banor som Laguna Seca och Nürburgrings nordslinga är bilen runt 50 kilo lättare och 40 hästar och 55 Nm starkare. Totalt ger den nu 640 hästkrafter och 815 Nm.

• Reportaget finns att köpa i sin helhet för 19 kr (se nedan). Observera att det inte går att skriva ut.
• Reportaget finns även i auto motor & sport nr 26-2012. Hela numret kan köpas för endast 39 kronor i vår digitala kiosk.
• Du som är prenumerant läser självklart hela tidningen och testet gratis, men observera att du först måste registrera ditt ams-konto. Givetvis är även detta kostnadsfritt. Klicka på den blå rutan i övre högra hörnet för att logga in eller registrera ditt ams-konto. Därefter kan du läsa testet på den här sidan, eller hela tidningen (klicka på Kiosk i huvudmenyn för att gå vidare och läsa tidningen).
Missa inte våra bästa tester! Arkivet fylls på varje vecka.

PROV: SRT Viper - hot mot Porsche 911?

Den här artikeln är exklusiv för prenumeranter på Auto Motor & Sport.

För att kunna läsa den här artikeln krävs att du är prenumerant på Auto Motor & Sport och inloggad på ditt konto. Artikeln går också att köpa via SMS. Köpet tar bara några sekunder och du kan läsa artikeln direkt.

a Köp artikeln med telefonen

Köp artikeln direkt för 20:-

Efter några sekunder kommer ett SMS med din pinkod.
Kostnad för SMS:et är 20 kr.


WyWallet För att kunna köpa artikeln med mobilen behöver du aktivera dig hos WyWallet som är en tjänst från operatörerna Tre, Telenor, Telia och Tele2.
Mer information: wywallet.se

Pinkod

Frågor?
Klicka här för support.

b Logga in