Så funkar elbilen: Allt du behöver veta

PREMIUM Oavsett vad vi tycker om elbilar, så är de här för att stanna. Lika bra att sätta sig in i nya termer och främmande teknik. Här förklarar vi på ett enkelt sätt hur elbilen fungerar, vad termerna betyder och hur du ska jämföra den mot en "vanlig" bil.
Annons

Läs gratis!

Prenumeranter läser gratis, allt du behöver göra är att skapa ett eget ams-konto. Är du inte prenumerant kan du ta en prenumeration (se nedan) och få tillgång till hela arkivet direkt.

Elbilar innebär nya tekniker och räknesätt. Säg hejdå till litrar, kolvringar och femmans växel. Säg hej till kilowattimmar, induktion och ”en växel räcker”. Här förklarar vi varför elbilen är 75 procent snålare är en prestandabil med bensindrift och hur accelerationen kan vara så vansinnig – på en (den enda) växeln. Men också hur batterierna fungerar, om den går att ladda hemma i eluttaget. Helt enkelt, läs det här och förstå elbilen!

Köp eller logga in för att läsa reportaget

Reportaget kommer från auto motor & sport nr 23-2013

Elbilar innebär nya tekniker och räknesätt. Säg hejdå till litrar, kolvringar och femmans växel. Säg hej till kilowattimmar, induktion och ”en växel räcker”. Här förklarar vi varför elbilen är 75 procent snålare är en prestandabil med bensindrift och hur accelerationen kan vara så vansinnig – på en (den enda) växeln. Men också hur batterierna fungerar, om den går att ladda hemma i eluttaget. Helt enkelt, läs det här och förstå elbilen!

• Klicka här för att läsa reportaget

Reportaget kommer från auto motor & sport nr 23-2013

Annons
Annons
Rulla till toppen