Vi testar nya Alfa 4C mot Lotus och Porsche

PREMIUM Lika lätt som en Lotus Elise, snabbare än en Porsche Cayman – och snyggare än båda två. Är Alfa Romeo 4C världens just nu bästa sportbil? Vi tar reda på det.
Annons

Läs gratis!

Prenumeranter läser gratis, allt du behöver göra är att skapa ett eget ams-konto. Är du inte prenumerant kan du ta en prenumeration för bara 99 kronor (se nedan) och få tillgång till hela tidningsarkivet direkt.

Sedan Alfa Romeo visade sin nya sportbil 4C har vi längtat efter att inte bara köra den, utan köra den mot de två självklara konkurrenterna – Lotus Elise och Porsche Cayman. Bilar som inte har så mycket mer gemensamt än att de är mittmotoriserade, bakhjulsdrivna och erkänt roliga att köra. Men sätt Alfa 4C mellan dem och en perfekt trio utkristalliserar sig. Alfan liksom binder ihop dem. 

Frågan är vilken av dem som är bäst, vi testar.

• Köp eller logga in för att läsa testet mellan Alfa Romeo 4C mot Lotus Elise S och Porsche Cayman.

• Observera att prenumeranter läser gratis, allt du behöver göra är att skapa ett eget ams-konto. Är du inte prenumerant kan du ta en prenumeration för bara 99 kronor (klicka här) och få tillgång till hela tidningsarkivet direkt. 

Artikeln kommer auto motor & sport nr 26-2014.

Sedan Alfa Romeo visade sin nya sportbil 4C har vi längtat efter att inte bara köra den, utan köra den mot de två självklara konkurrenterna – Lotus Elise och Porsche Cayman. Bilar som inte har så mycket mer gemensamt än att de är mittmotoriserade, bakhjulsdrivna och erkänt roliga att köra. Men sätt Alfa 4C mellan dem och en perfekt trio utkristalliserar sig. Alfan liksom binder ihop dem. 
Frågan är vilken av dem som är bäst, vi testar.

Läs testet mellan Alfa Romeo 4C mot Lotus Elise S och Porsche Cayman

Artikeln kommer auto motor & sport nr 26-2014.

Annons
Annons
Rulla till toppen