Test: Volvo XC90 T8, Audi Q7 e-tron q och BMW X5 xDrive 40e

Är det plötsligt okej att köra suv i stan? De stora bilarna som förr var bespottade bromsar numera för gångtrafikanter och cyklister, plus att de går att köra helt utsläppsfritt. En av dem slår nytt räckviddsrekord på el. Vi testar Volvo XC90 T8, Audi Q7 e-tron q och BMW X5 xDrive 40e.

Tre stora och lyxiga laddhybridsuvar står på startlinjen i det här testet. Volvo XC90 har imponerat stort i tidigare test. Kan den slå BMW X5 xDrive 40e som är lite av en joker i laddhybridgänget. Eller kan tunga, dyra och lyxiga Audi Q7 e-tron quattro vinna? 

• Testet kommer från auto motor & sport nr 12-2016. Observera att hela tidningen ingår i priset (29 kronor), ordinarie pris för tidningen är 75 kronor. 

Mer om innehållet i nr 17
Allt om nya 5-serien: BMW satsar mer på evolution än revolution med finslipade motorer, fyrhjulsstyrning och en bantningskur på 100 kg.
Två Trackday-monster gör upp - vilken är snabbast BMW M4 GTS eller Porsche GT3?
Stort test av världens bästa laddhybridsuvar: Audi Q7 E-tron vs Volvo XC90 T8 och BMW X5 40e.
Däcktest: Samma bil - två olika däckstorlekar, vad händer när man går från ett mindre komfortdäck till ett större sportdäck? Så stora är skillnaderna.
Familjesuv i begtest: Ford Kuga möter VW Tiguan.
Reportage Klubbkollen: Classic Mustang Club Sweden
Provkörd: Porsche 718 Cayman S.

• Observera att prenumeranter läser gratis, allt du behöver göra är att skapa ett eget ams-konto. Är du inte prenumerant kan du ta en prenumeration för bara 99 kronor (klicka här) och få tillgång till hela tidningsarkivet direkt. 

• Har du satt betyg på din bil i vår begagnatdatabas, du får en gratis digitaltidning som tack. Gör det här! 

 

Den här artikeln är exklusiv för prenumeranter på auto motor & sport.

För att kunna läsa den här artikeln krävs att du är prenumerant på auto motor & sport och inloggad på ditt konto. Artikeln går också att köpa via SMS. Köpet tar bara några sekunder och du kan läsa artikeln direkt.

a Köp artikeln med telefonen

Köp artikeln direkt för 29:-

Efter några sekunder kommer ett SMS med din pinkod.
Kostnad för SMS:et är 29 kr.


WyWallet För att kunna köpa artikeln med mobilen behöver du aktivera dig hos WyWallet som är en tjänst från operatörerna Tre, Telenor, Telia och Tele2.
Mer information: wywallet.se

Fyll i pinkod

Frågor?
Klicka här för support.

b Logga in om du har kopplat prenumerationen till ditt konto