Konsument: Är motorvärmare bra eller dåligt för miljön?

Det säljs 100.000-tals nya bilar med bränsledrivna motorvärmare i Sverige varje år. Avgaserna från värmarna är orenade – är det här nästa avgasskandal? auto motor & sport undersöker.

Allt började med ett läsarbrev där Micke Nilsson undrade om bränsledrivna kupé- och motorvärmare är bra för miljön. Vi frågade Naturvårdsverket. Vi frågade Transportstyrelsen. Vi frågade biltillverkarna. Vi frågade tillverkarna av motorvärmare. Men ingen verkar veta något om utsläppen. Är motorvärmare nästa stora avgasskandal?

• Läs reportage i auto motor & sport nr 2-2017 där vi tar reda på sanningen motorvärmare. Observera att hela tidningen ingår i priset (39 kronor), ordinarie pris för tidningen är 85 kronor. 

Mer om innehållet i nr 2-2017

Stor guide. Vi avslöjar bluffen med privatleasing. Så räknar du ut om din bil är dyr eller billig att privatleasa.
Test: Elbil eller hybrid? 5 bilar i test.
Vi kollar in nya Audi A6 och Porsche 911 och listar alla modeller fram till 2020. Dessutom allt om Audi och Porsches gemensamma framtid. 
Felix Rosenqvist har siktet inställt på Formel 1. Stor intervju.
Smutsiga motorvärmare. Är motorvärmare nästa avgasskandal.
Vi provkör Land Rover Discovery, Mercedes-AMG GT R, Mercedes E 200, Scania S 520 Nextgen, VW Aerton, VW Tiguan Allspace och VW Up GTI.
Som vanligt krönikor, prislista och mycket mer.

• Observera att prenumeranter läser gratis, allt du behöver göra är att skapa ett eget ams-konto. Är du inte prenumerant kan du ta en prenumeration för bara 99 kronor (klicka här) och få tillgång till hela tidningsarkivet direkt. 

• Har du satt betyg på din bil i vår begagnatdatabas, du får en gratis digitaltidning som tack. Gör det här! 

 

Den här artikeln är exklusiv för prenumeranter på Auto Motor & Sport.

För att kunna läsa den här artikeln krävs att du är prenumerant på Auto Motor & Sport och inloggad på ditt konto. Artikeln går också att köpa via SMS. Köpet tar bara några sekunder och du kan läsa artikeln direkt.

a Köp artikeln med telefonen

Köp artikeln direkt för 39:-

Efter några sekunder kommer ett SMS med din pinkod.
Kostnad för SMS:et är 39 kr.


WyWallet För att kunna köpa artikeln med mobilen behöver du aktivera dig hos WyWallet som är en tjänst från operatörerna Tre, Telenor, Telia och Tele2.
Mer information: wywallet.se

Pinkod

Frågor?
Klicka här för support.

b Logga in