Peder: Är det bara jag som alltid har körförbud?

"Jag har noll koll på när bilarna ska besiktigas och missar uppenbarligen alltid när det är dags."
Annons

Peder: Är det bara jag som alltid har körförbud?

Detta är en krönika. Det innebär att innehållet är skribentens egen uppfattning.


I går var det dags för den månatliga ångestdagen, det var nämligen dags att betala räkningarna. Jag öppnar bara post en gång i månaden, och det är just den dagen. Jag tar hellre hela ångestsmällen på en gång.

Jag började med elräkningen som jag trodde skulle vara värst, men den var faktiskt helt OK. Jag vet inte om jag har varit duktig och inte gjort av med så mycket eller om elpriserna bara är skrämselpropaganda.

Sedan kom högen från Transportstyrelsen. Den är alltid lika rolig och den var extra hög den här gången då jag köpt nya bilar åt min far och son. En lite mindre och smidigare Kia åt min pappa istället för hans stora Dodge Ram, samt en fyrhjulsdriven BMW X1 åt min son då vi kom på att Fiat Abarthen han har åkt runt i har samma markfrigång som en Ferrari och inte lämpar sig jättebra för vinterkörning.

I högen låg också ett brev som kom strax efter förra månadens räkningsbetalning vilket alltid är spännande. Denna gång var det angående min jättepickis. Brevet förtalte att det var körförbud på den från 1 december, alltså för drygt 3 veckor sedan när detta skrivs.

Då påmindes jag om att det här faktiskt händer varenda gång nu för tiden. Är det bara jag eller händer detsamma er också? Jag tycker det ”nya” systemet där det kommer brev från fem olika aktörer som i alla fall jag hanterar som reklam dyker upp när det är dags är helt värdelöst.

Jag har noll koll på när bilarna ska besiktigas och missar uppenbarligen alltid när det är dags. Kan inte Transportstyrelsen skicka ut ett mer ”officiellt” brev eller en notis när det börjar närma sig? Är det för mycket begärt? 

Jag har inget emot den fria konkurrensen men den medför att man inte tar utskick från dem på särskilt stort allvar, det känns som sagt som reklam när det kommer, vilket det också är. Därmed hamnar det direkt i det runda arkivet hos mig. 

En fördel är dock att man sällan behöver vänta länge på att få tid. Så nu, den 23 december, när jag borde slå in paket, så sitter jag istället och skakar tänder för att det är dags för första besiktningen av monstertrucken efter ombyggnad. Kommer den att gå igenom?

Jag har ingen aning faktiskt om något av det vi har gjort strider mot någon regel. Det blir spännande att se. Jag hoppas att min pojkaktiga charm tar mig igenom det annars. Den har aldrig fungerat förut men nån gång ska vara den första. Önska mig lycka till, och istället för att skriva God jul eftersom det är dagen före julafton när jag skriver det här så säger jag istället God fortsättning.

Hoppas ni alla fick en drömjul med nära och kära. Nu är det 2023, det kommer att bli det bästa bilåret någonsin!

Annons
Annons
Rulla till toppen