Depåstoppen förstörde Ekströms chanser

Mattias Ekström var på väg mot segern i tyska DTM-serien på Nürburgring. Men krångel vid båda depåstoppen gjorde att han fick nöja sig med att...
Annons

Mattias Ekström var på väg mot segern i tyska DTM-serien på Nürburgring. Men krångel vid båda depåstoppen gjorde att han fick nöja sig med att bli sjua. Mercedes Christijan Albers tog sin andra seger för säsongen.

– Tyvärr funkade inte depåstoppen i dag. Det kostade oss en pallplats eller till och med en seger. Visst är jag besviken men anklagar inte någon. Misstag inträffar helt enkelt, säger Mattias efter loppet.
Mattias gjorde en kanonstart med sin Audi TT-R och körde upp sig från fjärde till första plats.
Men det första depåstoppet efter tio varv tog nästan tio sekunder, några sekunder för länge.
Ekström kom ut som femma, men trots ivriga försök tog han sig inte förbi Bernd Schneider (Mercedes) och Alain Menu (Opel). I stället gick han in för sitt andra obligatoriska stopp – och fick ännu mer problem. Strul med ett däcksbyte följdes av ett motorstopp.
– På grund av den enorma spänningen under depåstoppen kan misstag inträffa. Jag tycker verkligen synd om Mattias, det kunde ha blivit hans stora dag, sa stallchefen Hans-Jürgen Abt efter loppet.
Mattias kom ut som 14:e man efter stoppet, visade åter prov på sin teknik och körde upp sig till sjunde plats vilket ger två poäng i mästerskapet.
Hans stallkamrat och regerande DTM-mästaren Laurent Aiello körde upp sig från elfte plats i starten till tredje plats.