Cayenne med extra krydda

Trodde du Cayenne Turbo var den häftigaste sportjeepen på marknaden? Fel. Här är värstingen – Rinspeed Chopster. Taksänkt och effekthöjd till rena monsternivån. 23-tumshjul, 600...
Annons

Trodde du Cayenne Turbo var den häftigaste sportjeepen på marknaden? Fel. Här är värstingen – Rinspeed Chopster. Taksänkt och effekthöjd till rena monsternivån. 23-tumshjul, 600 hästar och 4,4 till hundra!

Cayenne med extra krydda

Värre än Rinspeed Chopster kan det inte bli…

Och ja, den finns att köpa. Rinspeed Chopster (eftersom taket är "choppat" 7 cm) kommer att tillverkas på beställning av schweiziska designfirman Rinspeed. Prislappen är sådär 2,9 miljoner, lite beroende på vilka speciallösningar du vill ha. Ett exempel på hur den kan se ut visas på Genèveslongen nästa vecka.
Grunden är alltså en Porsche Cayenne Turbo. Förutom det sänkta taket har Rinspeed modellerat om fronten, dolt bakdörrarnas handtag, lagt ut hjulhusen och breddat trösklarna.
Turbo-V8:an har med modifierad laddluftkylare, nytt turboaggregat och anpassat avgassystem blivit 150 hästar starkare. Den ger därmed 600 hästkrafter, samtidigt som vridmomentet ökat från 620 till 790 Nm. Det krävde också förstärkning av den sexstegade automatlådan.
Och för att matcha fartresurserna – 4,4 sekunder till 100, toppfart 290 km/h – har bromsarna förstorats till 410 mm fram och 380 på bakaxeln. Det är möjligt tack vare att lättmetallfälgarna har diametern 23 tum. Däckdimensionen är 315 mm med 25-profil.

Cayenne med extra krydda

Invändigt är Chopster ombyggd till fyra separata stolar med en kraftig mittkonsol emellan. Den rymmer både mugghållare, dvd-spelare, bildskärm och spelkonsol.
Mässbilen är lackad i mattsilver med klädsel i svart läder och mörkgrå alcantara. Karossen kan också fås med rödorange metallic-lack.
Men egentligen finns inga begränsningar när det gäller utförande och utrustning… det är du som betalar.

Annons
Annons
Rulla till toppen