Rinspeed Indy visas i Frankfurt

Den gamle Porsche-förädlaren Rinspeed visar upp sitt senaste alster på Frankfurt-salongen. Modellen ”Indy” är baserad på 997 S, men spartansk och racinginspirerad som en RS....
Annons

Den gamle Porsche-förädlaren Rinspeed visar upp sitt senaste alster på Frankfurt-salongen. Modellen ”Indy” är baserad på 997 S, men spartansk och racinginspirerad som en RS.

Rinspeed i Schweiz har genom åren visat upp många vilda Porsche-byggen. Till årets Frankfurt-salong presenteras en ny modell, ”Indy”, som för en gångs skull är ganska diskret.

Rinspeed Indy visas i Frankfurt

Senaste Rinspeed-modellen är ”Indy”.

Modellen Indy är baserad på Porsche Carrera 997 S. Exteriört utmärker den sig med ny front och akter, liksom 35 millimeter sänkt chassi. Lacken är en ny skapelse, byggd på något så ovanligt som vit metallic.

Rinspeed Indy visas i Frankfurt

Fälgarna mäter 8,5×19 tum fram och 11×19 bak. Däcken är Continental SportContact 2, 235/35 fram och 315/25 bak. Även bromsarna är uppgraderade med större skivor och bromsok, fram sitter ok med åtta kolvar.
Inredningen har medvetet hållits så sparsam som möjligt, för att spara vikt. Originalstolarna är ersatta med lätta racingstolar, till exempel.

Annons
Annons
Rulla till toppen