F1-test, Rototest-utbildning, A2 på Autobahn och Årets bästa bilar!

Fredrik Huldt fick sig en liten sovmorgon, men nu är han vaken – för han står i just detta nu i F1-depån i spanska Jerez...
Annons

Fredrik Huldt fick sig en liten sovmorgon, men nu är han vaken – för han står i just detta nu i F1-depån i spanska Jerez och njuter! Redaktionen ska åka till motortestföretaget Rototest för internutbildning medan Ola Österling håller på att köra in sin Audi A2 på Autobahn, den toppar… Så här dagen efter lämning tog jag mig tid att fylla i vår undersökning Årets bästa bilar – kul!

Fredrik Huldt hade knappat in väckningstid på sin hotell-telefon – men någonstans klickade det. Nåväl, vad betyder väl en frukost när man kan dra ut till Jerez-banan och titta på F1-tester!?
”Det är en underbar och klar dag, det gnistrar i gräset och på asfalten. Williams, Renault, Midland, McLaren och Toyota är på plats. Men Renault var lite sömniga, och kom igång klart sist. Du som tror att F1 blir tråkigt med V8:or behöver inte oroa dig – dom verkar pigga och låter som tusan!”

Vi åker strax till Rototest för att lära oss mer om motormätningar och teknik. Det kommer en djuplodande artikel framöver, signerad Doktor Johnsson!

Telefonrapport från Ola Österling på Autobahn: ”Den går som tusan, 203 km/h på navigatorn och 220 på mätaren. Frän miljöbil! Det blir en underbar resa.”

Vår omröstning av årets bästa bilar fyllde jag i denna morgon – och det är faktiskt kul att kunna premiera de märken och modeller som man tycker har utmärkt sig positivt i år. Har du inte fyllt i det lilla vita kortet som sitter i senaste numret – gör det. Porto är betalt och det finns fina vinster!

Till sist kan jag inte undgå att rapportera att Gunnar kört upp sin Toyota SUV på den lilla snöhög som fortfarande finns kvar på redaktionsparkeringen. Fränt!

Alrik

Annons
Annons
Rulla till toppen