Nr 10/2006: Vi släpper loss Ferrari 599

Följ med på den första provkörningen av nya 599 GTB – snabbare än legenden F40! Dessutom en riktig tungviktsfight i SUV-klassen: Nykomlingarna Audi Q7, Mercedes...
Annons

Följ med på den första provkörningen av nya 599 GTB – snabbare än legenden F40! Dessutom en riktig tungviktsfight i SUV-klassen: Nykomlingarna Audi Q7, Mercedes ML, Land Rover Discovery möter gamla storheter som X5 och XC90 – och lågprisalternativet Santa Fé. Vi har provkört Fords syskonmodeller S-MAX och Galaxy. Pär Brandt har gjort en rejäl undersökning av både snabbvax- och avfettningsdjungeln: dyrast är inte alltid bäst.

PROV: Ferrari 599 GTB Fiorano. Enligt Ferrari är ersättaren till 575 Maranello mer sportbil är Gran Turismo, mer Enzo är 612. Vi får väl se…
Test: Sex diesel-SUV:ar. Till slut rättade även Audi in sig i ledet. Nya Q7 är senaste tillskottet för den som vill åka exklusivt och bekvämt en våning upp. Men är den också bästa valet i klassen?
PROV: Ford S-MAX och Galaxy. Det var länge sedan förra Galaxy kom, men när det äntligen är dags för en ersättare kommer inte bara en utan två helt nya bilar. Det svåra är bara att välja mellan dessa två nya fullträffar…
PROV: Audi A6 Allroad. Om man inte nödvändigtvis behöver en SUV finns ett spännande alternativ.
PROV: Chevrolet Epica. Chevrolet överraskar med BMW 5-seriedesign och rak sexa under huven.
PROV: Hartge H1 5.0. Ta förra M5-motorn och tryck ner härligheten i en liten BMW 1-serie. Så enkelt bygger man en missil på hjul.
Snabbvax. Bilen behöver vaxas, men du har inte tid. Med snabbvax går det på ett par minuter. Vi har testat vilka snabbvax som är bäst.
SM i avfettningsmedel. Alla hävdar att de gör rent – men vårt test av 23 avfettningsmedel visar en högst varierande förmåga.
Intervju: Heikki Kovalainen. Nästa finska F1-ess berättar för Fredrik Huldt om testförarjobbet, hans vilda körstil och hur det känns att spöa Schumacher.
Begtest: Toyota Prius II. Världens mest sålda hybridbil håller Toyota-kvalitet och har riktigt nöjda ägare.
Premiärtävlingen. Med lånta fjädrar och färsk licens skulle John Argelander äntligen få känna på riktig racing. Nervöst? Skoja inte…

Annons
Annons
Rulla till toppen