Avklädd i Sex and the City: Mercedes GLK

Tar man ut en hemlig bil utan maskering på Rodeo Drive i Beverly Hills, får man räkna med att hemligheten spräcks. Precis som med denna...
Annons

Tar man ut en hemlig bil utan maskering på Rodeo Drive i Beverly Hills, får man räkna med att hemligheten spräcks. Precis som med denna Mercedes GLK, som filmades vid inspelningen av långfilmen, Sex and the City. Det tyder på att premiären av bilen är nära – räkna med att den står på Detroitsalongen.

 

Avklädd i Sex and the City: Mercedes GLK

Mercedes nya kompakta suv helt avklädd sin maskering för första gången. Det handlar om inspelningen av Sex and the City, på klassiska filmstjärnegatan Rodeo Drive i Beverly Hills, Los Angeles.

Så här ser alltså Daimlers utmanare till BMW X3 och Audi Q5 ut. Inte särskilt upphetsande designmässigt, tycker nog många – särskilt när vi sett Land Rovers suv-coupékoncept LRX och BMW:s slanka X6 i samma stil.

Avklädd i Sex and the City: Mercedes GLK

Inget coupéstuk här inte. GLK är en bruksbil med rejält bagageutrymme. Men den är bara femsitsig.

GLK är som namnet antyder i princip en kortversion av storsuven GL, med den praktiska funktionen som förevändning för den kantiga karossen.
Även om GLK ser ut som GL, är den tekniskt en helt annan bil, till största delen baserad på komponenter från C-klass. Den får standardmässigt fyrhjulsdrift, dock utan diffspärrar, enligt underleverantörskällor.

Avklädd i Sex and the City: Mercedes GLK

En av stjärnorna i Sex and the City; Kim Cattrall, på väg in i den produktplacerade Mercan.

Den ska också byggas i Tyskland och inte i USA som storabröderna ML och GL. Produktionen startar i Bremenfabriken andra halvåret 2008. Där byggs den parallellt med C-klass.
Mercedes har tidigare meddelat att GLK ska prissätts så att den startar strax under 40.000 dollar i USA, vilket är alldeles i närheten av BMW X3, 39.000 dollar), som betraktas som en av huvudkonkurrenterna. Med dagens dollarkurs motsvarar det bara cirka 263.000 kronor, men räkna med att den hamnar runt 400.000 kronor i Sverige med V6-motor.

Avklädd i Sex and the City: Mercedes GLK

Här framgår att det är en GLK 350, med V6-motor på 272 hästkrafter.

Motorprogrammet blir i övrigt ungefär detsamma som till C-klass.
Mercedes produktchef Dave Larsen berättade i augusti att man betraktar bland annat BMW X3, Freelander 2 och kommande VW Tiguan och Volvo XC60 som de främsta konkurrenterna. Och Ford Kuga, kan man tillägga – bilen som är kusin med Volvo XC60.

(Spionfoto: Automedia)

 

Annons
Annons
Rulla till toppen