TJUVTITT: Mercedes CLC

Under Mercedes evenemang ”Fashion Week” i Berlin ska den nya modellen CLC premiärvisas. En första bild med fotomodellen Eva Padberg har släppts inför tillställningen och...
Annons

Under Mercedes evenemang ”Fashion Week” i Berlin ska den nya modellen CLC premiärvisas. En första bild med fotomodellen Eva Padberg har släppts inför tillställningen och CLC bygger förstås på nuvarande Sport Coupé, men får tydligare drag av nya C-klass. Fashion Week går av stapeln mellan 27 – 31 januari.

 

TJUVTITT: Mercedes CLC

Fotomodellen Eva Padberg är Mercedes-Benz ”ambassadör” för Fashion Week och här får vi alltså en första glimt av nya modellen CLC. Modefotografen Ellen von Unwerth har tagit bilden. KLICKA FÖR STÖRRE

Det är inte ofta vi har den här typen av bilder i auto motor & sport men om ni fokuserar riktigt noga på bilden så framträder efter några minuter en bil i det nedre, högra hörnet!
Den svarta modellen, bilen alltså, är det första smakprovet på Mercedes nya modell CLC. Det är alltså dags att lära sig ännu en bokstavsförkortning i Mercedes modellprogram. CLC bygger i stora delar på nuvarande C-klass Sport Coupé. Men för att bättre ansluta till nya C-klass ska CLC få en förlängd front, med cirka fem centimeter mot nuvarande generationen.
Mercedes CLC ska presenteras på Mercedes evenemang ”Fashion Week” i Berlin, som går av stapeln mellan 27 – 31 januari. Inför evenemanget har Mercedes publicerat bilden med Eva Padberg och det här är alltså första gången som vi kan se åtminstone fronten på CLC, helt omaskerad.
På de spionbilder vi publicerat förut kan vi se att CLC inte förändras så mycket i övrigt, även om Mercedes hävdar att de ändrat 1.100 detaljer på blen. Inredningen ska få sig ett rejält lyft och fotografen som tog spionbilderna uppger att instrumentpanelen är helt ny, liksom ratten, som är treekrad. Styrningen hämtas från nya C-klass och utlovas ha en bättre styrkänsla. Den fyrcylindriga 1,8-liters motorn har fått effekten ökad en smula och ska ge 184 hk.
Sport Coupé, eller CLC som den snart döps till, ska även i fortsättningen byggas i Brasilien. Den lanseras troligen till hösten, 2008.

TJUVTITT: Mercedes CLC

Tidigare spionbilder på CLC visar att den behåller grunddragen från nuvarande Sport Coupé. Något riktigt generationsskifte är det alltså inte, utan närmast ett stort facelift. KLICKA FÖR STÖRRE

 

Annons
Annons
Rulla till toppen