Kinesiska Brilliance storsatsar på Tyskland

Kineserna anfaller Tyskland! Vi har tidigare rapporterat att ett importföretag börjar sälja ett halvdussin modeller på tyska marknaden i år, och nu meddelar märket Brilliance...
Annons

Kineserna anfaller Tyskland! Vi har tidigare rapporterat att ett importföretag börjar sälja ett halvdussin modeller på tyska marknaden i år, och nu meddelar märket Brilliance att man tänker avsätta 11.000 bilar i Tyskland under nästa år.

Kinesiska Brilliance storsatsar på Tyskland

Brilliance BS2 är en halvkombi i Golfklkassen. Den lanseras i Tyskland våren 2009 och ska säljas för motsvarande 102.000 kronor.

Brilliance är det kinesiska bilmärket som gjorde sig känt genom flera katastrofala krockprov i Europa för ett par år sedan. Modellen BS6 förklarades livsfarlig i ett frontalkrockprov genomfört av tyska motororganisationen Adac.
Nu kommer Brilliance igen, och hävdar att en omkonstruerad version av BS6 har klarat sig bra i ett spanskt krockprov. Chefen för importföretaget Brilliance Deutschland, Hartwig Hirtz, säger sig vara övertygad om att den nya BS6 och mellanklassaren BS4 klarar minst tre stjärnor i kommande prov hos Euro NCAP.
Båda modellerna har abs-bromsar och får vid den tyska lanseringen sidokrockkuddar seriemässigt. Däremot kan de till en början inte levereras med antisladdsystem.
Brilliance BS4 och BS6 byggs för övrigt i samma fabrik där BMW låter montera sina 3-serie och 5-seriemodeller.

Kinesiska Brilliance storsatsar på Tyskland

BS4 är en mellanklassare som i höst ska säljas för 17.000 euro i Tyskland.

Hirtz har stora planer för det kinesiska märket: under 2009 ska det säljas totalt 11.000 Brilliance-bilar i Tyskland. Av dessa ska mellanklassaren BS4 svara för runt 4.000 enheter medan halvkombin BS2 (i Golfklassen) ska hitta 7.000 köpare. Den stora lyxiga sedanen BS6 räknar Brilliance Deutschland med att sälja i cirka 500 exemplar nästa år.

BS4 kommer som både sedan och kombi – den senare designad av Pininfarina. Den beskrivs som motsvarande ”en Ford Mondeo till Focus-pris”. Sedanen lanseras till hösten och ska säljas för cirka 17.000 euro.
Halvkombin BS2 kostar runt 11.000 euro, motsvarande 102.000 kronor.

Brilliance-importören har för närvarande 96 återförsäljare i Tyskland, enligt Automobilwoche, och vd Hirtz uppger att det är handlare som representerar 14 olika märken, ”bland dem både BMW och Mercedes”.
Målgruppen för BS6 är enligt Hartwig Hirtz köpare som hittills valt begagnade större mellanklassare. Han tror att Brilliance kommer att ta kunder från både Hyundai och Kia på tyska marknaden.

Annons
Annons
Rulla till toppen