Säljstart för Brilliance BS4 – en ny likkista?

I helgen startar importföretaget HSO Motors Europe sin försäljning av kinesiska modellen Brilliance BS4 i Tyskland. Målet är att sälja 10.000 bilar per år och...
Annons

I helgen startar importföretaget HSO Motors Europe sin försäljning av kinesiska modellen Brilliance BS4 i Tyskland. Målet är att sälja 10.000 bilar per år och priserna börjar vid 15.990 euro. Men hur är det med krocksäkerheten?

Säljstart för Brilliance BS4 - en ny likkista?

Brilliance BS4 bygger på den större sedanen BS6 och båda säljs i Kina under varumärket Zhonghua. I Tyskland importeras Brilliance av HSO Motors Europe.

Renault har haft stora säljframgångar med sitt lågprismärke Logan och det visar på ett utrymme för enkla, okomplicerade och billiga bilmodeller i Europa. Importföretaget HSO Motors Europe ska försöka muta in en del av den marknaden och startar under kommande veckohelg sin försäljning av Brilliance BS4. Priserna börjar vid 15.990 euro.
Målet för HSO Motors Europe är att sälja 10.000 BS4 årligen, vilket räcker för att nå "break even". Försäljningen dämpas dock av det faktum att varje bil måste importeras till Tyskland och godkännas individuellt, då bilmodellen inte uppfyller EU:s krav på fotgängarskydd.
Brilliance BS4 bygger på den större sedanen BS6 och båda säljs i Kina under varumärket Zhonghua, med modellnamnen Junjie och Zunchi. Modellerna fanns utställda på Paris-salongen för några veckor sedan och då lyfte man framför allt fram sportcoupén BC3 i montern. Brilliance ska även ställa ut på Detroit-salongen i USA i januari som ett första försöka att känna av intresset på den nordamerikanska marknaden.

Att BS4 tekniskt bygger på sin storebror BS6 är illavarslande då det var just den modellen som så totalt fallerade i tyska ADAC:s krocktest för ett drygt år sedan. BS6 drogs tillbaka från den tyska marknaden efter krocktestets resultat publicerats.

Annons
Annons
Rulla till toppen