Gigantisk bilkyrkogård med muskelbilar upptäckt i USA

En av de mest märkliga upptäckter vi sett någonsin har sett: 20.000 bilar, många av dem klassiska muskelbilar från 60- och 70-tal, står gömda i...
Annons

En av de mest märkliga upptäckter vi sett någonsin har sett: 20.000 bilar, många av dem klassiska muskelbilar från 60- och 70-tal, står gömda i en skog i USA. Ägaren vaktar område med hagelbössa och är ständigt berusad. Nu har myndigheterna ställt ultimatum, städa upp området eller så skrotar vi alltihop!

Gigantisk bilkyrkogård med muskelbilar upptäckt i USA

En klassisk Ford Mustang som skulle förtjäna ett bättre öde, eller kunna bli donator till andra renoveringsobjekt. KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE MER

De flesta av de här historierna kan sorteras in som en "Klintbergare", det vill säga en vandringssägen som upprepats så många gånger att man tror att den är sann. Men i det här fallet finns det bildbevis och får vi tro uppgifterna från "Mustangforum.com" handlar det om 20.000 bilar som väldigt få känt till tidigare!
Att den privata bilkyrkogården varit okänd beror på att ägaren köpt bilar och ställt upp dem på området, men inte annonserat eller sålt delar som på en vanlig bilskrot. Enligt medlemmarna på diskussionsforumet är ägaren över 70 år, halvblind, ständigt berusad och beväpnad med hagelbössa för att hålla inkräktare borta. Bilkyrkogården ligger i staten Rhode Island, längst upp i det nordöstra hörnet av USA.

Gigantisk bilkyrkogård med muskelbilar upptäckt i USA

Inte mindre än 228 bilder finns samlade på nätet från den gigantiska bilkyrkogården i USA. KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE MER

Bilkyrkogården är gigantisk med uppskattningsvis 20.000 bilar, många av dem klassiska muskelbilsmodeller från 60- och 70-talen. Flertalet av bilarna är bortom räddning och har stått oskyddade under decennier, överväxta och upprostade underifrån. Men då merparten är förhållandevis orörda finns det mycket delar att plocka för den som renoverar en liknande bil.
En av medlemmarna i "Mustangforum.com" har varit på plats och lyckats fotografera en del av bilarna. En både tragisk och fascinerande plats som går att beskåda på den här länken där det finns 228 bilder.
Även myndigheterna har fått nys om bilskroten och förvaringen är inte heller laglig enligt de amerikanska reglerna. De har beordrat ägaren att städa upp eller så tar man över området och pressar alla bilarna till järnskrot.
Samlingen är så stor och spridd att den till och med går att se på
Google Maps satellit-bilder.

Annons
Annons
Rulla till toppen