Opel Vectra: Prisvärd jättekombi

Opel är (ö)kända för dålig image och gråtrista bilar. Men om Vectraägarna får säga sitt är det helt rätt att kolla på Opel nu. Priset...
Annons

Opel är (ö)kända för dålig image och gråtrista bilar. Men om Vectraägarna får säga sitt är det helt rätt att kolla på Opel nu. Priset är bra, utrymmena stora och med ersättaren Insignia på marknaden finns ännu fler Vectra att fynda.

Opel Vectra: Prisvärd jättekombi

”Inget sexigt utsende, men Vectran har fungerat otroligt bra”, skriver Anders Persson om sin 2,0T -05.

Sällan har vi skådat en så enhetligt positiv skara ägare som i fallet Vectra. Betygen avslöjar egentligen ingenting, i dessa framstår Vectra som ännu en medelbra bil med mestadels praktiska företräden. Det är först när vi läser kommentarerna

Opel Vectra: Prisvärd jättekombi

Vectra får väldigt högt bagagebetyg av ägarna.

som det blir soligt och glatt.
Så här skriver några:
Michael Vadstedt, 1,9 CDTi -06: "Opel är nog ett av de mest underskattade bilmärkena i Sverige. Detta är min åttonde Opel och genomgående har de varit driftsäkra, problemfria och förhållandevis billiga.
Stefan Persson, 2,2 -07: "Har endast haft ett fel som åtgärdades snabbt och effektivt av märkesverkstaden." Mycket nöjd Opelägare!"
Aid Hadzisalihovic, 2,0T -06: "Inga problem alls med bilen. Har haft flera märkesbilar, men ingen har varit lika pålitlig. Enda tråkiga är att den är något bullrig på dålig asfalt."

Opel Vectra: Prisvärd jättekombi

”250 hk för liten peng. Men efter en tid blir det lite grått”, säger Jerker Johansson om sin 2,8T V6 -07.

George Rimon, 2,0T -06: "Underbar motor men tyvärr ganska mycket vägljud."
Johan Andersson, 2,0T -06: "En väldigt snygg och relativt rymlig bil med en rätt så festlig motor. Bränsleförbrukningen är däremot alldeles för hög."
Per Lantz, 2,0T -06: "En rymlig, prisvärd familjebil, med en i detta fall (2,0T) pigg motor, som är rolig att köra. Men förbrukningen (11 l/100 km) är katastrof."

Så där låter det i nästan alla ägarrapporter, mycket positivt och endast små negativ aspekter och då främst vägljud och förbrukning i den annars mycket uppskattade Saabmotorn 2,0T med 175 hästar.
Jag är rätt så säker på att om detta vore en dyrare bil med samma kommentarer skulle betygen också vara betydligt bättre. Nu nöjer sig Vectraägarna med totalbetyget 69 procent som är under medel och problemfriheten anses vara strax över medel. Helt felfri är den inte heller, läs om svagheterna i rutan här bredvid.
Men att Vectra är en oerhört prisvärd bil är det nog inte bara ägarna som tycker. Särskilt i början faller värdet snabbt för att sedan plana ut en aning. Därför känns en 2,0T -07 som rätt val.

• Vår testförare Martin Ström, har provkört en begagnad Opel Vectra och börjar själv fundera på ett köp! Ladda hem provkörningen här.

• Ladda hem fakta och ägarbetyg av Opel Vectra

Annons
Annons
Rulla till toppen