Zlatan på väg att köpa en One-77?

Bilmässan i Genève lockar många celebra gäster med stora checkhäften som är på jakt efter en ny leksak. I myllret fanns även Zlatan Ibrahimović, som sågs samtala med chefen för en exklusiv sportbilstillverkare...
Annons

Arnold Schwarzenegger kollar in nya Volkswagen Polo
Glöm Zlatan och Vintersaga – här är Volvos bästa reklam
Observera att den här artikeln publicerades 2009.

Den svenska anfallaren Zlatan Ibrahimović har ett stort bilintresse och en bilsamling som många drömmer om. Men det finns ingenting som inte kan utvecklas och bli bättre. Kanske är det därför som Zlatan sågs samtala med Aston Martins vd Ulrich Bez strax efter han hade synat nya Aston Martin One-77 i fogarna? Enligt vår egen paparazzo, Pär Brandt, såg Zlatan rejält köpsugen ut ­och inte undra på det.

Specialmodellen One-77 är toppmodellen hos det brittiska märket. Med en effekt på över 700 hästar är det inte längre frågan om någon gentlemannaracer utan en fullblodsbest som är byggd kring en kolfibermonococque.

Motorn är en kraftigt modifierad V12:a som hämtas från modellerna DBS, DB9 och V12 Vantage. Den är förstorad från 6,0 till 7,3 liter och den exakta effektsiffran är ännu inte officiell, men Aston Martin menar att den hamnar strax norr om 700-strecket.

Zlataneffekten fungerar – fyrhjulsdrift säljer som aldrig förr
Zlatan kör Sveriges första Porsche 918 Spyder i Stockholm
Zlatan på väg att köpa en One-77?
Aston Martin One-77 visades för första gången utan maskering på Genèvemässan. Det är en riktig best som ger över 700 hk och väger in på omkring 1.500 kg.

Genom torrsumpssmörjning kan motorn monteras tio centimeter lägre än i de andra V12-modellerna, vilket ger lägre tyngdpunkt och bättre köregenskaper. Väggreppet blir bättre med hjälp av avancerade stötdämpare och hjulupphängningar som utvecklats direkt från racingerfarenheterna.

One-77 har liggande stötdämpare som är helt justerbara med ett system som Aston Martin kallar ”Dynamic Suspension Spool Valve” (DSSV). Enligt Aston Martin är det första gången de monteras på en gatbil.

Var och en av de 77 köparna får efter leveransen hjälp av märkets ingenjörer att ställa in bilen och stötdämparna efter sina personliga önskemål. Aston Martin vill inte uppge några exakta uppgifter om fartresurserna, men säger att 0–100 km/h hamnar på ungefär 3,5 sekunder, och toppfarten ligger runt 320 km/h.

Oavsett vad de exakta siffrorna blir får Zlatan en otroligt läcker bil – om han nu slår till.…


Zlatan på väg att köpa en One-77?

Läs också…

Aston Martin: ”Vi vill vara sist kvar med manuell låda”


Zlatan på väg att köpa en One-77?
Hela chassit i kolfibermonocoquen består av raceklassade delar.
Annons
Annons
Rulla till toppen