SsangYong C200 Aero Concept – nu snyggare

Problemtyngda SsangYong brukar inte förknippas med skönhet men nya konceptbilen C200 var ett klart fall framåt. Nu har SsangYong släppt en ny skiss: C200 Aero....
Annons

Problemtyngda SsangYong brukar inte förknippas med skönhet men nya konceptbilen C200 var ett klart fall framåt. Nu har SsangYong släppt en ny skiss: C200 Aero.

SsangYong C200 Aero Concept - nu snyggare

C200 med tillägget ”Aero” är något som vi också ska få bekanta oss med i nästa månad. SsangYong premiärvisar två nya modeller på bilsalongen i Seoul. KLICKA FÖR STÖRRE

På Paris-salongen förra hösten ställde koreanska SsangYong ut sin konceptbil C200. En bil som – kors i taket – faktiskt inte såg så dum ut! Orsaken till detta var att italienska Giugiaros Ital Design hjälpt till med ritstiftet.
En mera miljöskonsam version av C200 ska visas på bilsalongen i Seoul och den får tilläggsnamnet "Eco". Några närmare uppgifter om den har vi inte ännu, mer än att modellen ska ha en snål tvålitersdiesel med 175 hk.

Men nu har SsangYong släppt ännu ett smakprov och den här gången är det en lite tuffare variant som heter C200 Aero Concept. Fronten har fått ett aggressivare stuk och fälgarna verkar dölja gigantiska bromsskivor (hm…). Inte heller här får vi några tekniska detaljer utan får hålla ut till bilsalongen i Seoul öppnar nästa månad.
C200 är i samma storleksklass som Toyota RAV4, Honda CR-V och Nissan Qashqai, med ett axelavstånd på 264 cm. Plattformen medger modeller som har framhjuls- eller fyrhjulsdrift. Produktionen av C200 har redan inletts i Sydkorea – tidigare än planerat, meddelar Ssangyong.

Annons
Annons
Rulla till toppen