Ny Bentley Arnage på gång

Inom kort kommer en ny stor Bentley-modell ut på marknaden. Den efterträder nuvarande Arnage och blir lyxigare, snabbare och ännu dyrare! Bentley bjuder på en...
Annons

Inom kort kommer en ny stor Bentley-modell ut på marknaden. Den efterträder nuvarande Arnage och blir lyxigare, snabbare och ännu dyrare!

Ny Bentley Arnage på gång

Bentley bjuder på en liten glimt av vad som väntar i augusti och man kan ana arvet från nuvarande Arnage-modellen.

Efter Volkswagens övertagande av Bentley 1998 produceras det fler bilar än någonsin i Bentleyfabriken i Crewe. Med lanseringen av ”budgetmodellen” Continental 2003 ökade produktionen från cirka 1.000 bilar 2002, till över 10.000 bilar 2008. Omkring 600-800 av dessa var flaggskeppet Arnage och cabrioletmodellen Azure.

Ingen ansenlig mängd kan tyckas och en del av förklaringen är att den gamla modellen, som hade premiär för 11 år sedan, känns lite – gammal.

Därför kommer snart en efterträdare som förväntas göra sin publika debut på anrika Pebble Beach, Kalifornien, i augusti. Med den nya paradprodukten på marknaden vill Bentley ge rivalen Rolls Royce Phantom en match. Räkna därför med en prishöjning till Phantom-nivå, vilket skulle innbära en liten nätt prisjustering på över en miljon – från dagens 2,6 miljoner till Phantoms 3,9 miljoner.

Under skalet delar den nya Bentleyn vissa bitar med nästa generation Audi A8. Dock får Arnage en egen V8-motor som kopplas till en åttastegad automatlåda från ZF. Sannolikt kommer motorn att bli kompressormatad och utvecklad för att kunna köras på E85.

Men Rolls Royce svarar med att lansera en mindre, billigare modell i slutet efter sommaren för att kunna konkurrera mot Bentleys Continental. Den kommer att få namnet Ghost och bygger delvis på BMW:s 7-serie.

Testlaget gnuggar händerna och kan knappt vänta på de kommande två testduellerna mellan de båda tysk-britterna. Rolls vs Bentley – eller BMW vs Audi…

Annons
Annons
Rulla till toppen