Infiniti Essence i produktion 2011?

På Genevesalongen i våras visade Infiniti ett knivskarpt koncept kallat Essence. Nu har Infiniti släppt en liten aptitretare som ska vara en försmak av nästa...
Annons

På Genevesalongen i våras visade Infiniti ett knivskarpt koncept kallat Essence. Nu har Infiniti släppt en liten aptitretare som ska vara en försmak av nästa M-generation och jämför man med Essence-konceptet vilar det något bekant över linjerna på den nya skissen.

Infiniti Essence i produktion 2011?

Med denna skiss ger Infiniti en indikation om vad som är att vänta ifrån Nissans lyxbilstillverkare. Slanka linjer som påminner om …

Nissans lyxmärke Infiniti har släppt en officiell skiss på vad som är att vänta på Pebble Beach Concours d'Elegance i mitten på augusti. Infiniti själva säger att det är en försmak på hur nästa generation M-serie kommer att gestalta sig när generationsskiftet sker inför modellår 2011. M-serien är Infinitis näst största bilmodell och är positionerat att konkurrera med exempelvis BMW:s 5-serie.

Tyvärr är det enbart genom en virtuell visning med 3-D grafik och video som kommer att visas på Pebble Beach den 14 augusti och någon riktig bilmodell kommer inte att visas.

Även om M35 och M45 idag är traditionella sedanmodeller har Infiniti släppt en enkel skiss som sägs visa de grundläggande linjerna inför nya M-serien. Dessa linjer påminner väldigt mycket om konceptbilen Essence som visades upp på Genevesalongen i våras.

Infiniti Essence i produktion 2011?

… konceptbilen Essence. Vågar vi hoppas på en lång, slank Infiniti M-Coupé med skarplinjeföring och hybriddrift på Europamarknaden 2011?

Esssence var en tvådörrars coupé och konceptets längd på hela 4,7 meter skvallrar om att det kan röra sig om en M-coupe rent storleksmässigt. Konceptbilen hade Nissans välkända 3,7-literssexa i kombination med en elmotor på 160 hk och 550 Nm.

Våra vanligtvis välinformerade kollegor på brittiska Autocar hävdar att nästa M-generation även kommer att säljas i Europa från 2011 och att det ser ut som den ska erbjudas med en V6-hybrid.

Dessa pusselbitar lovar gott inför framtiden och förhoppningsvis klarar det lite mer efter Infinitis Pebble Beach-event om drygt en vecka.

Annons
Annons
Rulla till toppen