Volvo R-Design: Allt är inte miljö…

Allt är inte förbrukning, CO2-utsläpp eller miljötugg. Det finns även design och sport på Frankfurt-salongen. Exempelvis Volvos R-Design. Fräckt röd utvändigt och läckert läderklädd på...
Annons

Allt är inte förbrukning, CO2-utsläpp eller miljötugg. Det finns även design och sport på Frankfurt-salongen. Exempelvis Volvos R-Design.

Volvo R-Design: Allt är inte miljö...

Fräckt röd utvändigt och läckert läderklädd på insidan är XC60 i specialversionen R-Design för 2.800 euro extra.

Mellan plugin-hybriden Volvo V70 och faceliftade C30 DRIVe står en knallröd Volvo XC60 R. Den är ovanligt fräck i sin utstrålning, med två feta pipor som sticker ut därbak. Och när vi öppnar dörrarna är det läder överallt i flera färger, med snygga sömmar. På ryggstöden är ”R-Design” präglat på ett smakfullt sätt i lädret.

Susanna Johnson från Volvo har varit projektledare för nya ”R-Design” och berättar gärna om vad man får om man slantar upp 2.800 euro extra när man köper sin XC60 Momentum:

– Du får sportchassi, snyggare och större fälgar, helläder i stolar och baksäten samt på dörrarnas insidor. Plus en rad andra trevligheter som ratt med alu-inläggningar och lite extra designfeatures i hela kupén, tillägger hon.

R-Design kan beställas till alla Volvo och innehåller ungefär samma sak – mer sport, mer lyx och designdetaljer på utsidan. Chassit levereras med hårdare fjädrar, uppgraderade stötdämpare, snabbare styrning med kortare utväxling.

– Vi gör R-Design i åtta olika färger, men personligen tycker jag den här röda är den snyggaste, säger Susanna Johnsson.

Annons
Annons
Rulla till toppen