Geely har Volvo-pengarna klara

Kinesiska biltillverkaren Geely har nu sin finansiering klar för att köpa Volvo Personvagnar. Men ännu är inte affären riktigt klar, det återstår en del frågetecken...
Annons

Kinesiska biltillverkaren Geely har nu sin finansiering klar för att köpa Volvo Personvagnar. Men ännu är inte affären riktigt klar, det återstår en del frågetecken i det finstilta innan Volvo kan byta ägare.

Enligt Dagens Industri ska Geely Holding Group i kinesiska Zhejiang-provinsen, ägare till personbilstillverkaren Geely Automobile Holding, ha sin finansiering av Volvo-köpet klart. Enligt DI ska köpesumman vara cirka 15 miljarder kronor.

Geely har Volvo-pengarna klara

Geelys ägare Li Shufu har pengarna redo.

De källor som DI hänvisar till säger att Geely Holding Group har ett ansträngt, finansiellt läge med stora och korta lån som behövts för den snabba expansionen. Förutom de nya pengarna till Volvo-köpet har Geely även behov av att skaffa nya lån efter de som löper ut snart.

Den ursprungliga planen var att ha affären mellan Ford Motor Company och Geely Holding Group klar inför det kinesiska nyåret i februari, men det visade sig inte möjligt. Målet är nu att bli klara med alla detaljer i kontrakten senast under andra kvartalet i år, alltså innan juni månads utgång.

Annons
Annons
Rulla till toppen