Saab i Formel 1 - Ikea som sponsor

Det låter som en dröm och givetvis är det så, det finns inga besked om att Saab ska satsa på Formel 1 med Ikea som sponsor. Men man kan ju drömma, och det är precis vad designeleven Niklas Palm på Umeå Institute of Design har gjort. Klicka och njut!

Bild 373133

Visst är det en spännande idé? Saab i Formel 1 med Ikea som huvudsponsor! Vi gissar att bilen kommer levererad till Trollhättan i ett platt paket och monteringsanvisningen är helt obegriplig, dessutom saknas det några insexskruvar. KLICKA FÖR STÖRRE


Här på auto motor & sport har vi tidigare visat alster från olika designelever med inriktning mot bilindustrin. Niklas Palm är en av dessa som skickat illustrationer till oss och vi ska snart återkomma med fler renderingar från honom. Det senaste bidraget från Niklas kan vi dock inte undanhålla er utan publicerar genast det som beskriver en framtida (möjlig?) satsning inom Formel 1 av Saab.

Direkt från början vill vi slå fast att detta endast är en (snygg) illustration på datorn. Ikea skulle kunna vara en naturlig sponsor till Saab, eftersom båda varumärkena noga anger sin nationella hemvist, men ännu så länge verkar Ingvar Kamprad vara svår att övertyga. Men om han och sönerna ändrar uppfattning är det ungefär så här som satsningen inom Formel 1 ser ut, enligt designern Niklas Palm på Umeå Institute of Design.

För de som vill se mer av Niklas Palm är det bara att hoppa in på hans sajt, se länken här. Och för övriga elever eller duktiga illustratörer är det bara att följa Niklas exempel. Har ni något kul på datorn som ni vill dela med er är det bara att skicka alsterna till oss. Framför allt skulle vi vilja se lite fler illustrationer från kvinnliga designelever, det har varit väldigt tunnsått hittills.

Bild 373134

Niklas Palm har flera små grafiska finesser i sina illustrationer. Titta bara här hur "Sweden" går att utläsa som F1.

Bra idé, vem ringer Ingvar Kamprad? Klart att Ikea ska sponsra Saab i Formel 1!
625
80