Porsche 918 Spyder – filmad i Kalifornien

Som meddelats tidigare ska Porsche verkligen bygga ”supersporthybriden” 918 Spyder. Nu kan vi äntligen se bilen rulla för egen maskin och njuta av V8-ljudet i...
Annons

Som meddelats tidigare ska Porsche verkligen bygga ”supersporthybriden” 918 Spyder. Nu kan vi äntligen se bilen rulla för egen maskin och njuta av V8-ljudet i en ny film. Designern Michael Mauer berättar om filosofin bakom konceptbilen.

Porsche 918 Spyder - filmad i Kalifornien

Det går rykten om att Porsche redan satt varvtider på Nürburgring på 7.20 med 918 Spyder, men det är inget som bekräftats. Nu får vi i alla fall möjlighet att se en film om konceptbilen. Klicka på bilden för att länka till YouTube.

Ingen har väl undgått att bilutställningen i Pebble Beach, Kalifornien, gick av stapeln i helgen. Där samlades gräddan av samlare och bilentusiaster i en fashionabel miljö – vilket förstås var ett idealiskt tillfälle att visa upp nya modeller. Porsche samlade sina amerikanska kunder och visade för första gången upp konceptbilen 918 Spyder i USA.

Innan visningen tog Porsche tillfället att göra en film om sitt event där även chefsdesignern Michael Mauer får tillfälle att utveckla filosofin bakom konceptbilen. Intressanta tankegångar men höjdpunkten i filmen, för de flesta, är nog när den vassa V8-motorn går igång och vi äntligen får se bilen rulla för egen maskin.

Porsche 918 Spyder - filmad i Kalifornien

I filmen får Porsches chefsdesigner Michael Mauer tillfälle att berätta om företagets visioner och utmaningar i framtiden, speglade genom konceptbilen 918 Spyder. Klicka på bilden för att länka till YouTube.

I ett kort pressmeddelande i slutet på juli kungjorde Porsche att man verkligen ska serieproducera en gatlegal version av konceptbilen 918 Spyder (läs mer här). Det återstår förstås att se om Porsche verkligen kan förverkliga de utlovade prestandasiffrorna. Kombinationen av varvtider runt Nürburgring på cirka 7.30 och en bränsleförbrukning enligt EU-cykeln på 3,0 l/100 km – 70 g/km i CO2-utsläpp – låter närmast otroligt.

Fler bilder och faktauppgifter om Porsche 918 Spyder Concept går att läsa på den här länken.

Porsche 918 Spyder - filmad i Kalifornien

Du missade väl inte vårt TV-inslag från Genève-salongen i våras om 918 Spyder? Klicka på bilden och se Fredrik Huldt gå igång på alla cylindrar när han berättar om detaljerna kring den makalösa konceptbilen.

Annons
Annons
Rulla till toppen