Mercedes CLS läckte ut på nätet

Bloggsajten Mercedes-Benz Passion har kommit över en broschyr på nya Mercedes CLS och nu kan vi för första gången se modellen utan kamouflage. Publik premiär...
Annons

Bloggsajten Mercedes-Benz Passion har kommit över en broschyr på nya Mercedes CLS och nu kan vi för första gången se modellen utan kamouflage. Publik premiär blir det i Paris, månadsskiftet september/oktober.

 

Mercedes CLS läckte ut på nätet

Broschyren på nya CLS har snappats upp av tyska bloggsajten ”Mercedes-Benz Passion”. Se fler bilder genom att klicka på bilden ovan och länka till sajten i nytt fönster.

Paris-salongen blir ett riktigt fyrverkeri av modellnyheter för Mercedes. Där ska man premiärvisa Mercedes S-Coupé, A-klass elbil, E 300 Bluetec Hybrid, S 300 CDI (med fyrcylindrig diesel) och ett helt nytt Smart-koncept.

Men det blir också premiär i Paris för nya Mercedes fyrdörrars coupé CLS, som vi faktiskt inte behöver vänta på längre då en broschyr redan läckt ut på nätet. Det är tyska bloggsajten ”Mercedes-Benz Passion” som kommit över broschyren. Som vi ser har Mercedes lånat över en hel del drag från ”CLS Shooting Break Concept” från i våras (läs mer på denna länk).

Mercedes CLS läckte ut på nätet

Inredningen ser ut att låna drag av både E-klass och S-klass. Större bilder finns hos ”Mercedes-Benz Passion”, klicka för att länka dit.

Tyvärr visar broschyren inte några tekniska uppgifter, men vi kan på goda grunder gissa att motoralternativen startar med den nya, direktinsprutade V6-familjen med turbomatning. Effekt från 306 hk och betydligt bättre bränsleförbrukning, Mercedes uppger själva att den sjunker med 25 procent jämfört med motsvarande effektuttag på äldre motorer. Samma princip används också på den nya 4,6-liters V8:an som ger 435 hk. På toppen av näringskedjan lär vi hitta en AMG-version som i sitt starkaste utförande ger 571 hk ur dubbelturbo-motorn.

Fler bilder och information om nya CLS finns på ”Mercedes-Benz Passion”, klicka på den här länken.

Annons
Annons
Rulla till toppen