Astra GTC - snyggast Opeln hittills?

Opel Astra har fått mycket beröm för sitt utseende, men nu tycks designchefen Mark Adams ha överträffat sig själv. Coupéversionen torde kvalificera sig som snyggaste Opeln hittills. Fritt fram för kommentarer!

Bild 371164

Opel GTC Paris är coupéversionen av Astra som lär dra många blickar på just Parissalongen i början av oktober.


Opel Astra-familjen får tillökning på Parissalongen om några veckor. Där kan vi för första gången se den nyligen presenterade kombin Sports Tourer, och så är det dags för den tredörrars coupé som vi sett på många spionbilder och datorillustrationer det senaste året. Den släpps på bild i dag och kan beskådas i verkligheten på Parissalongen, som pågår 2-17 oktober.

Bild 371165

Opels designchef Mark Adams gav sitt team av formgivare uppdraget att skapa ett designspråk där "skulpturalt artisteri möter tysk precision". Resultatet blev konceptbilen Opel GTC Paris.


Den linjesköna bilen kallas koncept och är döpt till GTC Paris, utan Astranamnet. Det skulle dock förvåna om inte detta faktiskt är den serieklara bilen. Bilderna som släppts i dag onsdag avslöjar inget om interiören och där kan den utställda bilen förstås skilja sig en del från den slutliga versionen. Det är också osannolikt att GTC i färdigt skick levereras med 21-tumshjul, som på GTC Paris.

Bild 371166

Formgivarna har eftersträvat så få och så rena huvudlinjer hos coupékarossen som möjligt.


Vi får inte veta när den här coupéversionen av Astra är klar för serieproduktion och om det tekniska är Opel också ganska förtegna. Konceptbilen uppges dock ha en tvåliters turbomotor med direkinspriutning, som ger "maximal effekt och vridmoment". Den har start/stoppautomatik och den växellådan är manuell med sex växlar. Bilen är framhjulsdriven och har elektronisk diffbroms.

I övrigt talar pressmeddelandet mest om karossformen, som enligt designchefen Mark Adams inspirerats av ett citat ur romanen Jonathan Livingston Seagull: "…och hastigheten var ren skönhet". Den meningen har legat till grund för designarbetet med den Astrabaserade tredörrarscoupén , som enligt Adams är "skapad för att vara en överkomlig drömbil som ger tysk precision och innovation i kombination med fascinerande design".

Komplett information om Astra GTC får vi på pressdagarna i samband med Parissalongen. Auto Motor & Sports reportrar finns på plats börjar rapportera den 30 september.

Bild 371167

Den här ska jag absolut vänta på!
314
75