Infiniti interntrimmar G-cabben

Infiniti G är onekligen en av dagens snyggaste plåtcabbar, och på Parissalongen står ett extra läckert exemplar med röd läderklädsel. Bilen är preparerad av märkets...
Annons

Infiniti G är onekligen en av dagens snyggaste plåtcabbar, och på Parissalongen står ett extra läckert exemplar med röd läderklädsel. Bilen är preparerad av märkets hustrimmare IPL, och kanske blir det serieproduktion.

Infiniti interntrimmar G-cabben

IPL-versionen av Infiniti G Cabrio har unik mattsvart grill, breda trösklar och 19-tums specialfälgar.

Infiniti Performance Line (IPL) är motsvarigheten till BMW:s hustrimmare M GmbH eller Mercedes AMG. I Infinitis monter på Parissalongen står en läckert metallicsvart G Cabrio Concept som specialpreparerats av IPL vad gäller både inredning och drivlina.

Under huven sitter en 3,7-liters V6:a som IPL vässat med 18 hästar till totalt 348 vid 7.400 r/min – bland annat genom 30 procent lägre mottryck i avgassystemet. Max vridmoment har höjts från 360 till 374 Nm samtidigt som momentkurvan gjorts mindre toppig.

Infiniti interntrimmar G-cabben

Läderklädsel i ”Monaco Red” och mittkonsol med pianolack hör till den exklusiva inredingen i konceptcabben från IPL.

Även chassit har fått sig en omgång, med sänkt markfrigång och tio procent styvare fjädrar. Kraften överförs till bakhjulen via en sjustegad automatlåda som även kan handväxlas med rattpaddlar. Noll till 100 km/h klaras på sex sekunder blankt, och toppfarten, som här saknar spärr, ligger på 270 km/h.

Utvändigt har IPL skärpt cabbens karaktär med mattsvart grill, egen form på stötfångaren och strålkastare med svart inramning. Utlagda trösklar och en vinge i karossfärgen på bakluckan ingår också i de designgrepp som utmärker IPL-versionen av Infiniti G Cabrio. Det hela fullbordas av unika 19-tums sjuekrade fälgar i grafitfinish.

Infiniti interntrimmar G-cabben

IPL-konceptcabben är lackad i ”Malbec Black” ­ en svart pärlmetallic med lätt skiftning i rött. Spoilern är lite bredare än på standardversionen.

Invändigt dominerar den röda skinnklädseln och ett antal dekorytor med svart pianolack. En bred röd dekorlist som sträcker sig från instrumentpanelen över i dörrsidorna, har ett klassiskt japanskt mönster hämtat från samurajkulturen.

Eftersom cabben kallas koncept, är utrustningen mycket omfattande. Bland mycket annat får man ett ljudsystem i premiumklass från Bose med 13 högtalare, varav två i varje nackstöd. Navigatorsystemet har 30 gigabyte hårddisk och kan direkt integrera adresser och telefonnummer till restauranger från Michelin-guiden via ett uppkopplingssystem som infördes på standardversionen av G Cabrio 2009.

Beslutet om huruvida IPL-versionen av G Cabrio ska seriebyggas, väntar Infiniti med tills man noterat publikens reaktioner under Parissalongen.

Annons
Annons
Rulla till toppen