Volvos ägare köper Opels fabrik?

Nyligen förklarade Opel att deras fabrik i Antwerpen ska avvecklas vid årsskiftet. Nu meddelar belgiska medier att Li Shufu, huvudägare till kinesiska Geely och Volvo...
Annons

Nyligen förklarade Opel att deras fabrik i Antwerpen ska avvecklas vid årsskiftet. Nu meddelar belgiska medier att Li Shufu, huvudägare till kinesiska Geely och Volvo Personvagnar, visat intresse för att köpa fabriken.

Volvos ägare köper Opels fabrik?

Opels fabrik i belgiska Antwerpen ska läggas ner vid årsskiftet, varvid 1.200 anställda blir arbetslösa.

Enligt nyhetsmedier i Belgien har Li Shufu träffat regeringschefen för den flamländska delen av Belgien, Kris Peeters, för att undersöka möjligheten för Geely att överta den fabrik som Opel nu beslutat att lägga ner.

I intervjuer i belgiska nyhetsmedier har Li Shufu sagt att att vid mötet med Kris Peeters fått information om fabriken som han nu ska utvärdera.

Li Shufu är huvudägare av billtillverkaren Geely som numera äger Volvo Personvagnar. Han har tidigare förklarat att Geely har för avsikt att etablera sig i Europa med sina övriga varumärken, vid sidan om Volvo, som fortsätta att vara ett helt fristående märke inom Geelykoncernen.

Volvo PV har en stor fabrik i Gent, bara några mil från Antwerpen och eftersom man där nyanställer personal för att klara ökad efterfrågan, kan man anta att Opelfabriken av det skälet är intressant för Geely.

Enligt medierapporterna har Li Shufu sonderat på vilket sätt den flamländska delstatsregeringen, och Antwerpens stad, eventuellt kan bidra med ekonomiskt stöd om Geely övertar och driver fabriken vidare.

Opels ledning förklarade tidigare i veckan att fabriken har cirka 1.200 anställda som blir arbetslösa från årsskiftet om fabriken avvecklas.

Annons
Annons
Rulla till toppen