Infiniti Etherea Concept – det nya insteget

Nu har vi de fyra första bilderna på Infinitis konceptbil ”Etherea” som ska debutera på Genèvesalongen. Det är en 4,4 meter lång utmanare i kompaktklassen...
Annons

Nu har vi de fyra första bilderna på Infinitis konceptbil ”Etherea” som ska debutera på Genèvesalongen. Det är en 4,4 meter lång utmanare i kompaktklassen som blandar flera stilar. Är det en coupé, sedan, halvkombi eller crossover?

Infiniti Etherea Concept - det nya insteget

Etherea kan bli ett spännande komplement i kompaktklassen med bilar kring 4,2-4,4 meter i längd. Om nu Infiniti vågar sätta modellen i serieproduktion, det avgör nog reaktionerna på Genèvesalongen. KLICKA FÖR STÖRRE

Slår vi i uppslagsböckerna kan "Etherea" översättas till "eterisk", vilket kanske oftast används för så kallade eteriska oljor (naturligt utvunna och flyktiga) men också står för de övre luftlagren i den greiska mytologin – den eteriska rymden. Men nu ska vi dessutom lära oss att Etherea står för Infinitis nya utmanare i kompaktklassen, en bil som är en blandning av coupé, sedan, halvkombi och/eller crossover.

I förra veckan fick vi en profilbild på konceptet (läs mer här) men nu bjuder Infiniti på fyra "riktiga" bilder inför premiärvisningen i Genève, 1 mars (då media får tillträde). Inte heller denna gång är man speciellt mångordiga utan berättar bara att Etherea kan tolkas som en lyxig modell i kompaktklassen, en ny "instegsmodell" i Infinitis utbud.

Designen är som sagt en blandning av lite allt möjligt och C-stolpens utformning ger hela bilen en egen karaktär. Så även de speciella huvudstrålkastarna som omedelbart får artikelförfattaren att tänka på iPhone-spelet "Angry Birds", men det kanske inte riktigt var Infinitis avsikt? Förhoppningsvis får vi även se insidan på konceptbilen i Genève och kanske även få detaljer om drivlinan – blir det Mercedes som bidrar med motorpaketet (läs mer här)?

Infiniti Etherea Concept - det nya insteget
Infiniti Etherea Concept - det nya insteget
Infiniti Etherea Concept - det nya insteget

Annons
Annons
Rulla till toppen