Håll hastighetsgränsen och vinn 10.000 kr

Volkswagen tillsammans med NTF har startat Hastighetslotteriet för att främja bilister som håller hastighetsgränserna. Genom att få tummen upp kan du vinna 10.000 kronor. Hur...
Annons

Volkswagen tillsammans med NTF har startat Hastighetslotteriet för att främja bilister som håller hastighetsgränserna. Genom att få tummen upp kan du vinna 10.000 kronor.

Håll hastighetsgränsen och vinn 10.000 kr

Hur ofta skulle du få tummen upp?

Hastighetslotteriet är en landsomfattande och ambulerande turné som besöker fem svenska städer i sommar och även en del av Volkswagens uppskattade kampanj Rolighetsteorin. I kort går det ut på att förändra människors beteende genom glädje. Först ut var Helsingborg den 19:e maj och därefter Kalmar. Nu senast var det Karlstad som fick besök och till Gävle kommer turnén den 16:e och 17:e juni. Umeå är sist ut i planeringen och där får laglydiga bilister vänta till månadsskiftet 30:e juni och den 1:a juli.

När VW drog igång Rolighetsteorin började det med tre filmer på Youtube. Världens djupaste soptunna, pianotrappan och tomglasspelet. De utlyste en tävling kallad Rolighetsstipendiet och en av vinnarna var Kevin Richardson från San Francisco som kom på Hastighetslotteriet. Tillsammans med NTF håller nu VW på att genomföra en turné i Sverige där de ger en bilist 10:000 kronor för att hålla hastighetsgränsen.

I Helsingborg sänktes hastigheten med 17 procent under experimentet jämfört med en mätning en vecka tidigare och i Kalmar var det hela 28 procents skillnad mot veckan innan. De flesta tillfrågade i undersökningar under projektets gång meddelar att de tycker att hastighetsöverträdelser är ett problem men att de själva ofta överstiger tillåten hastighet.

Annons
Annons
Rulla till toppen