Land Rover Evoque klar

Land Rovers Evoque skapar känslor, antingen för eller emot den. En bil för fotbollsfruar hävdar vissa. Nåväl, nu kommer de glada tillropen eftersom produktionen har startat. Vem blir först i allsvenskan?
Annons

Land Rover Evoque klar
Land Rover Evoque.

Produktionen av Land Rover Evoque påbörjades i veckan då den första färdiga bilen rullade av bandet i fabriken i Halewood, Liverpool. Jaguar Land Rover säger sig redan ha fått in över 18.000 beställningar på bilen, som är en av 40 nya produkter som företaget planerar att lansera inom de kommande fem åren.

Ralph Speth, vd för Jaguar Land Rover, sade i ett uttalande: ”Det är en banbrytande produkt, en Range Rover med utseende some en konceptbil, lättviktsteknik och möjligheten att kunna hålla sig under 0,6 liter per mil. Samtidigt är det fortfarande en Range Rover som är spänstig, smidig, designad för att överleva den urbana djungeln och kapabel att tackla de hårdaste klimat och terränger.”

Land Rover Evoque klar
Land Rover Evoque.

Überfotbollsfrun Victoria Beckham utnämndes förra året till creative design director för Range Rover och meningen är att hon ska ha ett finger med i spelet på utseendet i alla kommande Range Rovers. För att fira detta lanserades såklart en specialutgåva i begränsad upplaga. Huruvida trassligt äktenskap och skvallertidningsrubriker ingår i paketet återstår att se.

Range Rover Evoque kommer till en början i tre olika utföranden: Pure; Prestige och Dynamic. Motorerna finns i ett dieselutförande på 2.2 liter med antingen 150 eller 190 hästkrafter och en bensinare på 2.0 liter.
Missa inte vår provkörning av Range Rover Evoque i senaste numret, ute nu.  

Annons
Annons
Rulla till toppen