Tillbaka från graven – Saab 9-6

När man befinner sig i en stor koncern så kan man ibland dra nytta av andra chassi och karosser för att göra sina egna modeller. Saab 9-6 kom aldrig till Sverige. Eller USA. Den kom faktiskt aldrig utanför fabriksdörren. Men nu finns det bilder!
Annons

Tillbaka från graven – Saab 9-6
Steven Wade, som startade Saabs United, arbetar nu för Saabs mediaavdelning. Han har en drös med bilder på Inside Saab. Klicka på bilden för att länka dit och se resten av bilderna.

På den tiden det gick bra för Saab och GM bestämde beslöt man att göra en Saab crossover på Subaru B9 Tribeca för att kunna få ut mer pengar än vad de tyckte en Subaru var värd. Man hade tidigare försökt med Saab 9-2x baserad på Subaru Impreza men GM sålde tillbaka sina Subaru-aktier till Fuji Heavy Industries. Dock inte utan att göra en crossover-prototyp på Tribeca som de kallade 9-6. Detta är de första bilderna på 9-6 och det är Saab-älskaren Steven Wade, som startade Saabs United, som numera arbetar för Saabs pr-avdelning som tagit steget att förse världen med bilderna den förtjänade att se. Klicka vidare till Inside Saab för att se resten av bilderna.

Annons
Annons
Rulla till toppen