FILM: Provkörning av Pagani Huayra

Multimiljonären Harry Metcalfe har varit på Sardinien och kört nya Pagani Huayra. "Inspirationen kommer från ett flygplan som lyfter" är kanske inte så sexigt men Pagani gör sin egen grej. Kolla själv!


Chefredaktören för Evo, och tillika
miljonären, Harry Metcalfe har fått åka till Sardinien och köra nya Huayra. Kanske är det för att han är tidigare ägare till en Zonda F, kanske är det för att han är chef för ett av världens mest inflytelserika bilmagasin. Oavsett så bjuder han oss på en liten försmak av vad som komma skall när Pagani släpper lös sin nya best med en dubbelturbo AMG-V12 på sex liter och över 700 hästar bakom ryggen på föraren. Det svårutalade namnet, som mest låter som om gårdagens pizza är på väg upp igen, kommer från det uråldriga inkaspråket Quechua och betyder vind. 

Just nu genomgår fem olika Huayra långdistanstester för att klara de amerikanska kraven på 100.000 mil innan de godkänns för försäljning i det stora landet i väst. Förvänta dig handsmitt krom, kolfiber och exotisk läder i mängder du inte trodde var möjligt, samt nya aerodynamiklösningar som för tankarna till Top Gun. Och med tanke på hur bilen låter så är namnet ganska passande. 

Pagani Huayra hamnar överst på min lista över vill-ha-bilar just nu!
95
135