FILM: BMW frossar i 3.0 CSi + bonus

Kalla det nostalgi, eller kalla det en glimt av samtidshistoria; BMW bröt ny mark med sin 3.0 CSi och skapade en av de vackraste coupéer som kunde tänkas av en tysk tillverkare. Med sin kraftfulla motor kunde den röra på sig också.
Annons

För att sparka igång måndagmorgonen kör vi en dubbel med två av BMW:s mest attraktiva modeller från 70-talet. Först ut är BMW 3.0 CSi som får en kärleksfull, och väldigt tysk genomgång i en officiell film från BMW. 
3.0 CSi var en av 70-talets snabbaste standardmodeller med en treliters rak sexa med insprutning under huven som spottade ur sig 200 hästar och hade en toppfart på över 220 km/h. På sjuttiotalet var detta superbilsprestanda. Den vackra coupén baserades på en formgivning av Wilhelm Hofmeister (som senare fick ge namn åt den berömda ”Hofmeister-kinken” i c-stolpen) för 2000C och konstruerades av Karmann för BMW. 

Den andra filmen är en kärleksfull, och väldigt amerikansk, skildring av en mans känslor för ett perfekt exemplar av en BMW 2002. Serien Depth of Speed är en inblick i kontakten mellan plåt och människa och de emotionella band som framkallas för att berätta en bra historia. Sky Lund likställde BMW 2002 med en 80-talslegend som Ferrari Testarossa och till slut fann han sin drömbil. En snygg film med mycket hjärta. 

Annons
Annons
Rulla till toppen