Brabus fläskar till Mercedes SLK

När standard inte är gott nog; när snabbt inte är fort nog; när sportigt inte är hårt nog, då kliver tuningföretagen in och ger kunderna vad de vill ha. Nu är det Brabus som erbjuder sina tjänster till köpare av instegsmodellerna.
Annons

Brabus fläskar till Mercedes SLK
Brabus SLK får fläskigare front och en liten läpp på bakluckan för att öka marktryck över framaxeln och ge stabilitet vid snabb färd.

Brabus gör helt om och erbjuder trimning till Mercedes SLK 200 och 250 BlueEfficiency. De två 1,8-litersmotorerna får en knuff uppåt i registret av Brabus. 200 BlueEfficiency, som normalt har 184 hästar och 270 Nm, får helt plötsligt 210 hk och 300 Nm.

Brabus fläskar till Mercedes SLK
Sportavgassystem och läpp på bakluckan = funktionell styling.

Däremot har Brabus reserverat den större släggan för 250 BlueEfficiency, som i grundutförande har 204 hk och 310 Nm: med ett power-paket blir det helt plötsligt 230 hästar men det slutar inte där. Brabus kastar in tio hästar till i erbjudandet genom att stoppa in en större laddluftkylare och pilla på en sportstyrd wastegate och skapa något de kallar ”overboost-läge”. Nu har 250 BlueEfficiency helt plötsligt 240 hästar och 370 Nm. 0-100 km/h ska gå på 6,2 sekunder och den toppar då 248 km/h. 
Båda prestandakiten kommer med Brabus treårs/10.000 mil-garanti.

Nya sportfjädrar sitter på och de är designade för att passa med stadarddämparna. De nya fjädrarna sänker bilen med 30 mm. Det går även att uppgradera bromsarna och det finns så klart en mängd fälgar att välja emellan; från 17 till 20 tum.

Brabus fläskar till Mercedes SLK
Brabus fläskar till Mercedes SLK
Annons
Annons
Rulla till toppen