Tyskarna gillar svenska bilister

Vilket land har världens värsta bilförare? Bara en procent av tyska bilister anser att Sverige är värst – en titel som istället innehas av...
Annons

Tyskarna gillar svenska bilister
Bilförare som sms:ar i trafiken är något många retar upp sig på. Enligt tyska bilister är sms:andet en av anledningarna till att italienska bilförare är värst i trafiken.
Tyskarna gillar svenska bilister
Anna Madsen.

När tyska bilförare får säga vad de tycker om bilister i andra länder visar det sig att Italien och Turkiet ligger riktigt risigt till.
”I Tyskland är det en vanlig stereotyp att italienska bilförare alltid bär solglasögon och pratar i mobiltelefon samtidigt som de kör, och turkar anses ibland ha ett lättsamt förhållande till trafikregler”, säger Anna Madsen, nordisk marknadschef på Holiday Autos som utförde undersökningen under sommaren tillsammans med undersökningsföretaget GFK.

Skandinaviska bilförare kan dock känna sig lugna – mindre än en procent av tyskarna tycker att Sverige har de sämsta bilisterna. En intressant aspekt är att tyskarna rankar sig själva som de fjärde sämsta bilförarna i världen.

Värsta bilförarna

1. Italien (13 procent)
2. Turkiet (12 procent)
3. Nederländerna (11 procent)
4. Tyskland (7 procent)
5. Frankrike (7 procent)
6. Polen (6 procent)
7. USA (4 procent)
8. Belgien (3 procent)
9. Storbritannien (3 procent)
10. Grekland (2 procent)

Annons
Annons
Rulla till toppen