Muller utesluter inte rekonstruktion

Saab kan ansöka om rekonstruktion. Det uppger Victor Muller i en intervju med en branschtidning. Samtidigt talar en insatt källa om ett nytt avtal för att säkra löneutbetalningarna tills de kinesiska pengarna kommer.
Annons

Muller utesluter inte rekonstruktion
Avtalen med de kinesiska företagen har ännu inte gett Saab tillräckligt tillskott i kassan, på grund av kinesiska myndigheter. Därför behövs kortsiktig finansiering, och Victor Muller överväger nu rekonstruktion för Saabs del.
Muller utesluter inte rekonstruktion
Victor Muller.

I förra veckan rapporterade vi om att rekonstruktion skulle kunna bli aktuellt för Saab, bland annat eftersom kronofogdens utmätning då avbryts. Saab förnekade ryktena, men i en intervju med branschtidningen Automotive News uppger nu Victor Muller att han överväger rekonstruktion.

”Vi kommer inte utesluta någonting. Vi är fokuserade på att hitta en lösning, och om kronofogden kommer närmare måste vi kunna skydda oss”, säger Victor Muller.

Enligt lokaltidningen TTELA uppger en källa som befinner sig ”nära förhandlingarna” att Saab försöker få till ett avtal som ska säkra den kortsiktiga finansieringen tills Saabs kinesiska samarbetspartners blivit godkända av kinesiska myndigheter. På så sätt ska personal och underleverantörer kunna få betalt.

På fredag har IF Metall rätt att kräva Saab i konkurs, eftersom det då är en vecka sedan Saab delgivits fackförbundets betalningsuppmaning för att de anställda skulle få sin lön utbetald. Även fackförbundet Unionen förbereder en betalningsuppmaning.

Annons
Annons
Rulla till toppen