Saab har ny finansiär på gång

Biltillverkningen är ännu inte igång, men nu kan nya pengar vara på väg till Saab. Victor Muller för diskussioner med en "stor och känd" finansiär om ett nytt lån i väntan på att de kinesiska pengarna kommer.
Annons

Saab har ny finansiär på gång
Lånet ska täcka utgifter för löner och betalning av underleverantörer, tills pengarna kommer från Saabs kinesiska partners.
Saab har ny finansiär på gång
Victor Muller.

Saab har fortfarande inte lyckats lösa behovet av kortsiktig finansiering, för att betala personal och underleverantörer. Pengarna behövs i väntan på att kinesiska myndigheter ska godkänna samarbetet med Saabs kinesiska partners.

Men Victor Muller kan nu vara på gång att ordna ett så kallat överbryggningslån, enligt Dagens Industri. Lånet är framtaget för att förenkla övergången mellan två lån. Peter Hallberg, vd för Saabs återförsäljarförening bekräftar att diskussioner förs med en finansiär.

Finansiären i fråga ska vara stor och känd, enligt Peter Hallberg. Han har haft ett telefonmöte med Victor Muller, och den nya finansiärens lån har gjort honom betydligt mer tveksam till en rekonstruktion av Saab, som diskuterades i förra veckan. Saabs informationsavdelning kommenterar inte uppgifterna om överbryggningslånet.

Hur mycket pengar det rör sig om, vem finansiären är och när pengarna kan finnas på Saabs konto är ännu inte känt.

Annons
Annons
Rulla till toppen