VW kör STCC – loppen visas i Canal Plus

Många stall går över till utbrytaren TTA, men VW väljer att fortsätta sin satsning på STCC. Nästa år ska den biogasdrivna Sciroccon köras i samarbete med Eon. Tävlingarna kommer visas i Canal Plus, och sammandragen visas i SVT.
Annons

VW kör STCC – loppen visas i Canal Plus
Även fortsättningsvis kommer Team Biogas att drivas av Kristoffersson Motorsport.

”Vi är oerhört stolta och glada över att få fortsatt förtroende från Volkswagen, som är en av världens ledande biltillverkare. Nu får vi möjligheten att fortsätta driva utvecklingen av teamet och bilarna i ett mästerskap som går mot en spännande framtid”, säger Tommy Kristoffersson.
VW kör STCC – loppen visas i Canal Plus
Tommy Kristoffersson.

Enligt STCC-legenden Janne ”Flash” Nilsson kan TTA innebära dödsstöten för STCC. Men Volkswagen ger inte upp, utan väljer istället att fortsätta köra STCC även nästa år. Anledningen är ”seriens renommé och tydliga miljöprofil”. Under namnet Team Biogas har Volkswagen kört STCC tillsammans med Eon.

”STCC har betytt mycket för oss under de här tre åren. Vi har kunnat koppla vårt tävlande till de bilar vi säljer och satsningen på racing har stärkt varumärket Volkswagen”, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.

Volkswagen anger också att sambandet mellan serietillverkade bilar och racingbilar är tydligt i STCC, och ett stort plus är att serien sänds i både SVT och Canal Plus under 2012 (se nedan). Dessutom anser Volkswagen att det planerade stadsracet på Solvalla i Stockholm bidrar till att öka attraktionskraften för hela mästerskapet.

VW kör STCC – loppen visas i Canal Plus
STCC-tävlingarna kommer kunna följas i direktsändning i Canal Plus. Sammandrag från alla deltävlingar kommer visas i SVT.

Samtliga STCC-tävlingar kommer under nästa år att kunna ses live på
Canal Plus på tv, via webben och med mobilen. Sammandrag från alla race
kommer visas i SVT, både på tv och på SVT Play. Avtalet löper till 2015.

”Vi
är glada över att ha hittat ett nytt långsiktigt samarbete med STCC,
Sveriges bästa racingserie. Vi ser fram emot kommande säsonger, med
finalen på Solvalla som den absoluta höjdpunkten”, säger Per Yng,
sportchef på SVT.

Annons
Annons
Rulla till toppen