Fusion mellan VW och Porsche skjuts upp

Sammanslagningen av bilgiganterna Porsche och Volkswagen fördröjs till nästa år. Anledningen är att Porsche ställs inför domstol i Tyskland efter att ha mörkat sina försök att ta över Volkswagen för två år sedan. Dessutom vill Porsche få mer betalt för sitt bolag.
Annons

Fusion mellan VW och Porsche skjuts upp
2009 ville Porsche köpa majoriteten av Volkswagen. Senare skrevs planen ned till 49,9 procent. Inte heller det gick vägen – och nu planeras ett samgående mellan de båda parterna, så länge de kan komma överens om värderingen av Porsche.

Tidigare i veckan skrev vi om att samtalen mellan Volkswagen och Suzuki brakat ihop helt – det råder iskyla mellan de båda parterna. Nu verkar det dessutom som att samtalen mellan Volkswagen och Porsche nått en fryspunkt.

Sammanslagningen mellan Volkswagen och Porsche har varit på gång länge, men nu har den skjutits upp från slutet av 2011 till ”någon gång 2012”. Fusionen pausas eftersom Porsche inte är överens om Volkswagens värdering av bolaget. Utöver det står Porsche åtalade av uppretade investerare i Tyskland, efter att bolaget försökte ta över en stor andel i Volkswagen AG för två år sedan. Investerarna påstår att Porsche försökt dölja sina försök att köpa in sig i Volkswagen.

Under sista kvartalet 2011 ska Volkswagen presentera en ny plan för hur fusionen mellan de båda bolagen ska ske.

Annons
Annons
Rulla till toppen