Volkswagen Beetle kommer i het R-version

Nya Bubblan är snygg och gedigen – men kanske lite tråkig? På Frankfurtsalongen visade Volkswagen upp en konceptbil som visar hur nya Beetle R kommer se ut. Den kan få turbofyran från Scirocco R med 265 hk!
Annons

Volkswagen Beetle kommer i het R-version
Nya Beetle har lägre taklinje än sin föregångare som såldes mellan 1997 och 2010. Konceptbilen Beetle R är lackad i färgen Serious Grey…

I april offentliggjordes en ny generation Volkswagen Beetle, och snabbt spreds rykten om en sportigare version. Toppmodellen just nu har 2,0-litersmotor med turbo och 200 hk – men på Frankfurtsalongen ställer Volkswagen ut en R-version av nya Beetle. 

Volkswagen avslöjar inte vad som finns under huven på Beetle R Concept, men vi kan anta att det rör sig om 2,0-litersfyran med turbo från Scirocco R – dock kan den ha trimmats ned något. I Scirocco R skickar motorn 265 hk och 350 Nm till framhjulen.

Konceptbilen är lackad i färgen Serious Grey och har 20-tumshjul, ett rejält bodykit och 30 millimeter breddad kaross. Frontspoilern har tre luftintag. Intaget i mitten skickar luft till motorn och de två yttersta kyler bromsarna. Baktill finns en diffusor, en spoiler och fyra uppkäftiga avgasutblås. Att Volkswagens R-avdelning ansträngt sig och tagit fram en genomarbetad konceptbil syns i interiören: Nappaläder, aluminiumpedaler och instrument som anpassats specifikt för R-modellen.

Än så länge rör det sig alltså om en konceptbil, men Volkswagen vill locka en mer maskulin publik med nya generationen Beetle och där bör en R-version passa fint.

Volkswagen Beetle kommer i het R-version
Annons
Annons
Rulla till toppen