Lyxbilarna tas i beslag av fransk polis

En Maserati MC-12 har tagits i beslag av fransk polis tillsammans med flera andra exklusiva superbilar. De tillhör sonen till en afrikansk president, och nu måste han redogöra för var han tjänat pengarna.
Annons


Dagens pris för bästa Youtubeklipp
måste gå till 23-årige Alex Smolik i Paris. Han lyckades filma när franska polisen beslagtog en Maserati MC-12, en Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé, en Porsche Carrera GT och en Aston Martin V8 V600 Le Mans. Bilarna kördes upp på en lastbilstrailer och kommer förmodligen säljas.

Superbilarna tillhör antagligen sonen till Ekvatorialguineas president, Teodoro Nguema Obiang. Enligt BBC köpte han för fem år sedan ett lyxhus i den exklusiva amerikanska kändisorten Malibu i Kalifornien för 250 miljoner kronor, och även lyxhuset har tagits i beslag i väntan på att presidenten och hans son kan redovisa var pengarna kom ifrån.

Enligt Alex Smolik är de fyra bilarna i filmen bara en liten del av en enorm bilsamling. Tidigare ska franska polisen ha hämtat en Ferrari Enzo, en Bugatti Veyron (både standardversionen och en GrandSport), en Ferrari 599 GTO och en Aston Martin One-77. 

Annons
Annons
Rulla till toppen