3-serien får M-paket och fyrhjulsdrift

Vanligtvis brukar det dröja innan M Sportpaketet dyker upp för BMW:s modeller. Men redan nu har vi tagit del av alla detaljer och bilder. M-paketet kommer nästa sommar – samtidigt som de fyrhjulsdrivna xDrive-modellerna.
Annons

3-serien får M-paket och fyrhjulsdrift
M Sportpaketet blir tillgängligt under sommaren 2012, samtidigt som xDrive-versionerna. Den blå lacken är exklusiv för modeller med M-paketet, men fler lackalternativ finns förstås som tillval.

Nya 3-serien finns i tre utföranden: Modern, Luxury och Sport. För kunder som anser att Sport-paketet inte räcker till lanseras också ett M Sportpaket med betydligt sportigare karaktär. 3-serien med internkod F30 börjar säljas i februari, men M Sportpaketet blir inte tillgängligt förrän under sommaren 2012 – samtidigt som de fyrhjulsdrivna xDrive-modellerna anländer.

M-paketet innehåller sänkt sportfjädring (med 10 millimeter), 18-tumsfälgar (19 tum är tillval), M aerodynamikpaket med aggressivare front- och bakparti, sidolister i svart högglans, blåmålade bromsok och kromade avgasutblås. På insidan märks sportstolar med tyg- och Alcantaraklädsel, blå detaljer kring interiörlisterna, aluminiumpedaler, M Shortshifter (för modeller med manuell låda) och en helt ny sportläderratt. Som tillval finns Adaptiv M sportfjädring, som kontrolleras elektroniskt efter körsätt och vägförhållanden. 

3-serien får M-paket och fyrhjulsdrift
Sportstolar med tyg- och Alcantaraklädsel ingår i M-paketet – som tyvärr inte fått något svenskt pris ännu. Den tunna ratten är ny, och för tankarna till sportratten i forna tiders 5-serie, generation E34!

Nästa sommar förses 3-serien också med det smarta fyrhjulsdriftssystemet xDrive. Enligt BMW handlar det om en uppdaterad variant av systemet från förra generationen 3-serie, men exakt vilka komponenter som förnyats är inte klart. Modellerna som får xDrive som tillval är 335i, 328i, 320i och 320d (dock inte 320d EfficientDynamics Edition).

Någon svenskspråkig
broschyr på nya BMW 3-serien har vi inte sett ännu, men det finns en på
engelska som berör modellen för den tyska marknaden. Broschyren för BMW 3-serie
kan du ladda hem som pdf-dokument
genom att klicka på länken.

 

• Bläddra igenom bildgalleriet nedan!

3-serien får M-paket och fyrhjulsdrift
Den engelskspråkiga broschyren för nya BMW 3-serien finns nu att ladda hem som pdf-dokument. Klicka på bilden ovan för att ladda hem pdf-filen.
Annons
Annons
Rulla till toppen