Hur många får plats i en Volkswagen Up?

Volkswagen vill locka stressade stadsmänniskor med nya citybilen Up. Nu har företaget försökt sig på att slå rekord i antal personer som tryckts in i småbilen. Men det är bit kvar till världsrekordet...
Annons

Hur många får plats i en Volkswagen Up?
16 personer fick plats när Volkswagen ville bevisa att nya Up är ”liten, men ändå stor”.

Alla som sett Volkswagens småbil Up vet att det knappast rör sig om en stor bil. Den är 40 centimeter kortare än en Polo, men trots det har Volkswagen lyckats trycka in 16 anställda i en Up. Två personer fick trängas i bakluckan och en stackare placerades på instrumentbrädan. I baksätet fick sju personer plats, fyra personer trängde ihop sig i framstolarna och två hamnade i fotutrymmena under instrumentpanelen.

Att tränga in 16 personer i en bil som mäter 3,54 meter på längden och 1,64 meter på bredden låter kanske imponerande, men det är långt från ett världsrekord. ”Car cramming” har tydligen både en officiell rekordlista och en strikt regelbok. Några rekord är mer uppseendeväckande än andra: 2001 lyckades 27 studenter klämma in sig i en Volkswagen New Beetle, och i Pakistan rymdes 19 studenter i en Smart.

Hur många får plats i en Volkswagen Up?
Visst ser det trångt ut, men 39 personer i en ”ur-Mini” är snäppet värre!
Annons
Annons
Rulla till toppen