Läckra BMW M3 Competition Edition

I år firar BMW:s legendariska M-avdelning 40 år, och därför lanseras en specialversion av M3. Den kallas Competition Edition och lackas i Frozen Silver. Tyvärr kommer den inte till Europa.
Annons

Läckra BMW M3 Competition Edition
BMW M3 Competition Edition kommer enbart i coupéutförande lackad i Frozen Black och med dubbelkopplingslådan DCT som standard.

En helt ny generation 3-serie visades upp för bara några veckor sedan, och naturligtvis kommer den i M-utförande – enligt vissa rykten får den turboladdad V6-motor! Men E90-generationen av M3 är fortfarande en fantastisk bil och nu kommer en specialversion för att fira att det är 40 år sedan BMW M grundades.

BMW M3 Competition Edition tillverkas i begränsad upplaga på 40 exemplar. Alla mattlackas i Frozen Silver, får svarta luftintag, flera kromfärgade exteriördetaljer och 19-tumsfälgar från M3 GTS. På insidan märks svart Novillo-läder med kontrastsömnad i Palladium-silver, M-sportratt i Alcantara, dörrpaneler med M3-logotyp och en rutig racingflagga, kolfiberpaneler samt M-logotyp på handbromsen.

Tekniskt skiljer ingenting jämfört med standardversionen av M3 – V8-motorn lämnas orörd, vilket innebär 420 hk och 400 Nm. Dubbelkopplingslådan M DCT blir standard. Tyvärr verkar det som att BMW endast säljer M3 Competition Edition i USA. 40 amerikanska BMW-återförsäljare får varsitt exemplar och utses samtidigt till ”M-experter”, och får kalla sig M Certified Center. Dåliga nyheter för svenska M-fans – men kanske har BMW ytterligare en specialare på gång? M-avdelningens 40-årsdag lär inte gå obemärkt förbi.

Läckra BMW M3 Competition Edition
Kommer du ihåg BMW M3 Competition Package från 2005? Toppmodellen i E46-familjen fick höjd effekt från 343 till 360 hästar, 19-tumsfälgar och den läckra Interlagosblå färgen.
Annons
Annons
Rulla till toppen