Nu kommer ”RS 3 Plus”

Slutet närmar sig för gamla A3. Sista modellen kan bli en Plus-version av RS 3 med trimmad turbofemma på 360 hästar. Dessutom planeras en A1 Sportback, som får premiär inom kort.
Annons

Nu kommer
Plus-versionen av Audi RS 3 får höjd effekt och tillverkas i begränsad upplaga. Men det är bråttom: snart kommer en helt ny generation A3.

Audi RS 3 är sist ut i det gamla A3-programmet, som lanserades 2003. Det är hög tid för en ersättare, men först planeras en Plus-version av RS 3. Enligt holländska Audiblog.nl får turbofemman på 2,5 liter höjd effekt från 340 till 360 hästar, och antagligen kommer den säljas i begränsad upplaga för att hålla intresset uppe. I övrigt lär de tekniska skillnaderna jämfört med en standard-RS 3 bli små.

Audi lanserade en Plus-version av RS 6 i april 2004. Den fick effekten i dubbelturbo-V8:an höjd från 450 till 480 hk, medan vridmomentet på 560 Nm inte ändrades. RS 6 Plus tillverkades i 999 exemplar och förutom en plakett med tillverkningsnumret på mittkonsolen blev även svart optikpaket standard. Uppföljaren, RS 6 med internkod C6, kom även den i Plus-version, men där förändrades inte effekten på 580 hk.

Nu kommer
Minstingen i Audiprogrammet kommer med fyrhjulsdrift tidigt 2012. Femdörrarsversionen Sportback visas antagligen upp på Tokyosalongen i början av december.

När det gäller något mer sansade vardagsbilar är det känt att Audi
planerar en Sportback-version av A1 med fem dörrar. För att inte
kannibalisera på koncernsyskonet Volkswagen Polo kommer Audi bland annat
erbjuda större möjlighet att göra sin A1 Sportback personlig, med
färgval, exklusiva lackfärger och interiörpaneler. Dessutom dyker både
standardversionen och Sportback-modellen av A1 upp med Quattro.
Toppmodell blir S1 med 270 hk. A1 Sportback och A1 Quattro börjar
antagligen säljas tidigt 2012.

Annons
Annons
Rulla till toppen