Jaguar XJ blir sportigare och snabbare

Toppmodellen i Jaguars modellprogram får två nya tillval. Sportpaketet bjuder på stora fälgar och skålade stolar, medan Speedpaketet lyfter toppfarten. Båda lanseras på bilsalongen i Dubai.
Annons

Jaguar XJ blir sportigare och snabbare
Jaguar XJ är lättare än konkurrenterna och det innebär smidigare köregenskaper. Nu finns ett tillvalspaket som ”gör att designen motsvarar körkänslan”, enligt Jaguar själva. Klicka på bilden för att se en större version.

Bilsalongen i Dubai är i full gång, och Jaguar lanserar två tillvalspaket till stora lyxlimousinen XJ. Redan i standardutförande är märkets toppmodell riktigt trevlig att köra för sin storlek med välavstämt chassi, och de två paketen ska ytterligare förbättra körskärpan.

Sportpaketet liknar BMW:s M-paket eftersom exteriören designas om och blir betydligt mer aggressiv. Fronten har fått bättre aerodynamik och spoilern på bakluckan har förstorats samtidigt som grillen, luftutsläppen på sidorna och luftintagen längst ned i fronten har blivit blanksvarta. 20-tumsfälgarna är exklusiva för Sportpaketet och bakom dem finns rödlackerade bromsok.

Interiören blir sportigare även den, med särskilda sportstolar kallade Performance med bättre sidostöd och fler inställningsmöjligheter än i standardstolarna. Performance-stolarna kläs i extra mjukt läder och erbjuder aktiv sätesventilation. Även aluminiumpedaler med Jaguarlogotyp, pianosvarta paneler och kolfiberinlägg ingår.

Samtidigt lanseras Speed-paketet, som helt enkelt lyfter den elektroniskt begränsade toppfarten på 250 km/h till 280. Speed-paketet är bara tillgängligt på toppmodellen i XJ-programmet, med kompressormatad V8 på 510 hk.

Jaguar XJ blir sportigare och snabbare
Klicka på bilden för att se en större version.
Annons
Annons
Rulla till toppen