Jaguar satsar på fyrhjulsdrift i XJ och XF

På bilsalongen i Los Angeles avslöjar chefen för Jaguar att både XF och XJ kommer med fyrhjulsdrift inom två år. Däremot verkar det dröja innan Jaguar släpper en hybridbil.
Annons

Jaguar satsar på fyrhjulsdrift i XJ och XF
Enligt Jaguarchefen Adrian Hallmark står fyrhjulsdrivna bilar för sju av tio sålda bilar i vissa områden i norra USA. Fyrhjulsdrift prioriteras före hybriddrivlinor eftersom det ger en större försäljningsökning på kort sikt.

Jaguar fortsätter att täppa till luckorna i modellprogrammet. I somras började 5-seriekonkurrenten XF säljas i en ny instegsversion med en fyrcylindrig dieselmotor på 190 hästkrafter, för att locka tjänstebilister. Nu avslöjar Jaguars globala chef Adrian Hallmark att både XF och XJ kommer i fyrhjulsdrivet utförande.

”Tidigare innebar fyrhjulsdrift alltid Audi Quattro, men nu är det något som marknaden förväntar sig. I de snöiga områdena i USA står fyrhjulsdrift för 70 procent av försäljningen, och totalt sett för 30 procent, så vi jobbar på det och befinner oss i slutskedet för ett beslut. Det är kärnan i våra framtida produkter”, säger Adrian Hallmark till brittiska Autocar.

Jaguar har prioriterat fyrhjulsdriften före utvecklingen av en hybridbil, eftersom fler kunder efterfrågar fyrhjulsdrift.

”Hybridteknologi är väldigt dyrt. Kunden vill inte betala för det ännu, så även om det är något vi vill utveckla, är det ett projekt som ligger längre fram i tiden”, säger Adrian Hallmark.

Annons
Annons
Rulla till toppen